עסקת ענק ישראלית: מערכות מכ"מ נמכרו לצ'כיה

במסגרת העסקה, שהיקפה כ-125 מיליון דולר, תספק ישראל לצ'כים מערכות מכ"מ שפותחו בחטיבת אלתא של התעשייה האווירית. המערכות מתאימות גם לסנכרון בפלטפורמות של נאט"ו. חלק מהייצור ייעשה בתעשיות הביטחוניות של צ'כיה

 

מערכת המכ"מ שנמכרה לצ'כיה. צילום: באדיבות התעשייה האווירית

ישראל חתמה על הסכם ביטחוני למכירת מערכות מכ"מ ישראליות לצ'כיה. החתימה בוצעה בטקס חגיגי במשרד ההגנה בבירת צ'כיה פראג. על החוזה חתמו שר ההגנה של  צ'כיה, לובומיר מטנר, סגן השר הצ'כי לרכש, פיליפ ריהה וראש אגף הייצוא הביטחוני "סיבט" במשרד הביטחון, תא"ל (מיל') יאיר קולס. ההסכם בין המדינות כולל ייצוא של שמונה מערכות מכ"ם MMR ('Iron Dome' Multi- mission radars), שפותחו בחטיבת אלתא של התעשייה האווירית, בהיקף של כ-125 מיליון דולר.

ביטחון בכל מקום: בואו לעקוב אחרינו באינסטגרםבפייסבוק ובטוויטר

מערכות המכ"ם מתוצרת התעשייה האווירית, שמהוות חלק מרכזי ממערכות ההגנה הרב שכבתית של ישראל – "כיפת ברזל" ו"קלע דוד", יסופקו למשרד ההגנה הצ'כי במהלך השנים 2021-2023. המערכות מתאימות לסנכרון עם מערכות ההגנה של נאט"ו וישולבו, בין השאר, במערכות השליטה והבקרה של מדינות הברית. ההסכם בין המדינות כולל העברת טכנולוגיה וידע מישראל לצ'כיה ושיתוף פעולה תעשייתי, במסגרתו כ-30% מרכיבי המכ"מים ייוצרו בצ'כיה בתעשיות ביטחוניות מקומיות, בהובלה ובאינטגרציה של התעשייה האווירית.

שר ההגנה של  צ'כיה, לובימיר מטנר, ראש סיבט במשרד הביטחון תא"ל (מיל') יאיר קולס, שגריר ישראל בצ'כיה דניאל מרון ויואב תורג'מן, מנכ"ל אלתא וסמנכ"ל התעשייה האווירית. צילום: באדיבות משרד הביטחון

ראש סיבט במשרד הביטחון, תא"ל (מיל') יאיר קולס, אמר: "היום, ישראל וצ'כיה סוגרות מעגל היסטורי. צ'כיה, שעמדה לצדנו וסיפקה לנו נשק עם קום המדינה, רוכשת ממדינת ישראל יכולת הגנה אווירית מהמתקדמות בעולם. ההסכם שנחתם היום, יחזק עוד יותר את החברות ואת היחסים הביטחוניים בין ישראל וצ'כיה. הוא מהווה הבעת אמון ביכולותיה של מערכת הביטחון הישראלית, בתעשיות המצוינות שלנו וביכולותיהן של הטכנולוגיות לתת מענה לאיומים שמטרידים את העולם כולו. אנו מקווים שהסכם זה יפתח את הדלת לשיתופי פעולה נוספים עם צ'כיה ועם מדינות נוספות בנאט"ו".

הכתבות הכי נקראות באתר:

על גורדי שחקים בניו יורק: התוכנית למלחמה אורבנית

לראשונה: צו מנהלי בינ"ל נגד פעיל טרור בחו"ל

גוף ביון ישראלי בוחן שיטה ליישום מעקב ברשת מוצפנת

מסווג ביותר: משרד הבריאות מקים מאגר מידע גנטי

דיווח: רוסיה, סין ואיראן יערכו "משחק מלחמה" ימי

שר ההגנה של  צ'כיה, לובומיר וטנר, התייחס גם הוא לחתימה על ההסכם, ואמר: "ההסכם לרכישת שמונה מכ"מי "כיפת ברזל' הוא אחד מפרויקטי המודרניזציה העיקריים של צבא צ'כיה ובמיוחד של כוחות ההגנה האווירית שלנו. אני שמח מאוד שעם חתימת ההסכם אנו מתחילים בתהליך של סיום התלות במערכות רוסיות מיושנות ובמקביל מצטיידים במערכת מודרנית בעלת ניסיון מבצעי מוכח, משותפה אסטרטגית לטווח ארוך כמו מדינת ישראל. אני מברך גם על ההזדמנויות שההסכם פותח בפני חברות הביטחון הצ'כיות".

"הפיתוחים הטכנולוגיים של אלתא", אמר יואב תורג'מן, מנכ"ל החברה וסמנכ"ל התעשייה האווירית, "בית המכ"ם והמודיעין של ישראל, משולבים במערכות הגנה אווירית מתקדמות, המגינות על חיילנו ואזרחנו בחזית ובעורף. מכ"ם ה-MMR מתבסס על טכנולוגיות מתקדמות ביותר ומשפר באופן משמעותי את אמינות התמונה האווירית והמודעות המצבית ומסוגל לטפל ביעילות במגוון רחב של מטרות".

"חתימת החוזה עם צ'כיה משקפת את הצלחתו של המכ"ם המהווה מרכיב מרכזי במערכות מסוג ברק, קלע דוד (שרביט קסמים) וכיפת ברזל. עד היום, נמכרו מעל ל-100 מערכות בעולם. התעשייה האווירית גאה לספק לצ'כיה את מערכת המכ"ם הטובה ביותר שתקדם את היכולות של חיל האוויר הצ'כי ותאפשר לו להתמודד עם מגוון האיומים האוויריים", אמר עוד תורג'מן.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית