ארה"ב הכריזה על החות'ים בתימן כעל ארגון טרור
חלקת המדינה הבהירה שניתן לבטל את ההכרזה על ארגון טרור אם החות'ים יחדלו מ"התהגותם האכזרית"
מחלקת המדינה של ארה"ב הכריזה על החות'ים בתימן כעל ארגון טרור, בעקבות אזהרה אמריקנית מהחודש שעבר לפגוע קשות בחות'ים.
רשמית מוגדרים החות'ים מעתה "קבוצת טרור עולמית ייעודית", והגדרה זו נותנת בידי ארה"ב אופציות לתקוף את הארגון נתמך איראן ואת גישתו למערכת הפיננסית העולמית.
בתקופת ממשל טראמפ, כותב ניו יורק טיימס, כבר הוגדרו החות'ים כארגון טרור, אולם מזכיר המדינה אנתוני בלינקן ביטל את ההכרזה בשנת 2021 מתוך תקווה לנהל שיחות שלום על מלחמת האזרחים בתימן.
בחודש שעבר הודיע בלינקן על כוונתו לחזור ולהכריז על החות'ים כארגון טרור, אך החלטתו עוכבה ב-30 יום כדי להגיש סיוע הומניטרי לציבור בתימן.
ביום א' אמר דובר מחלקת המדינה שהחות'ים שיגרו טיל אל מכלית נפט שהניפה דגל פנמה והפליגה להודו. היא נפגעה קלות והמשיכה בדרכה.
מחלקת המדינה הבהירה שניתן לבטל את ההכרזה על ארגון טרור אם החות'ים יחדלו מ"התהגותם האכזרית", כך אמר מזכיר המדינה בלניקן.