קוריאה הצפונית שיגרה טיל ביניבשתי בניסוי ליד יפן 

״לצפ״ק יש יכולת תקיפה גלובלית אמיתית ואמינה עם נשק גרעיני״, אומר טל ענבר, עמית מחקר בכיר ב- MDAA, השדולה האמריקאית להגנה מפני טילים

http://www.rodong.rep.kp/en/index.php?strPageID=SF01_02_02&newsID=2022-03-16-0002_photo

על פי הודעות של יפן וקוריאה הדרומית, פיונגיאנג שיגרה לניסוי טיל ביניבשתי ששהה כ-71 דקות באוויר ועבר 1100 ק״מ בגובה 6000 ק״מ. הוא נפל בשטח הימי של יפן כ-150 ק״מ מערבית לאושימה. 

״השיגור שביצעה צפון קוריאה הוא המשמעותי ביותר שביצעה אי פעם. הנתונים הרשמיים שפורסמו עד כה מלמדים כי מדובר בטיל בין-יבשתי, ככל הנראה אותו טיל שנראה לראשונה במצעד הצבעים שנערך בפיונגיאנג בשנת 2020״, מסביר טל ענבר, עמית מחקר בכיר ב- MDAA, השדולה האמריקאית להגנה מפני טילים (Missile Defense Advocacy Alliance) וחוקר את נושא הטילים בצפ"ק מזה שנים. 

״הנתונים מצביעים על הצלחת השיגור ואם מדובר באותו טיל ענק, אלה שהטילו ספק, התבדו. לצפ״ק יש יכולת תקיפה גלובלית אמיתית ואמינה עם נשק גרעיני. לאחרונה דווח על שיגור כושל עליו לא הצהירה פיונגיאנג, וסביר להניח כי מדובר באותו טיל. 

״השיגור מגיע לקראת היום החשוב ביותר בלוח השנה של צפון קוריאה - 12 באפריל. לא מן הנמנע שבקרוב נראה שיגור נוסף, ולא רק של טיל בליסטי. קים ביקר לאחרונה במרכז שיגור החלל של קוריאה הצפונית, וכדאי לזכור שבעוד בתחום הטילים הבליסטיים אנו עדים להתפתחויות מרשימות ולקצב מסחרר של ניסויים, בשיגור לחלל איננו מכירים דבר מלבד המשגר ​​המיושן בעל טכנולוגיית המנוע החלשה וביצועים מוגבלים. 

״אני מעריך שבמקביל לפיתוח הטילים ההתקפיים, צפון קוריאה פיתחה משגר לוויינים חדיש המנצל את המנוע הרקטי החזק שכבר מותקן בטילים הבליסטיים, וכי שיגור בכורה - או לפחות הקדמה. של המשגר ​​החדש צפוי בעתיד הלא רחוק.״ 

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית