חברת Zuta-Core זכתה בתחרות SilicoNegev

שחר בלקין, Zuta Core: "הטכנולוגיה הייחודית שפיתחנו בשדרות לקירור מעבדים ושרתים מאפשרת לכל טכנולוגיית הענן והדאטה סנטרים בעולם לגדול בזכות החיסכון הגדול באנרגיה ובמקום." 

קרדיט צלמת: אושר בן שטרית

הזוכה במקום הראשון בתחרות הסטארט-אפים המובילה בדרום, SilicoNegev, הוא Zuta Core – סטארט-אפ משדרות, המפתח מערכת קירור מהפכנית ופורצת דרך לשרתים, Hypercool2™. הסטארט-אפ פיתח מערכת סגורה שמאפשרת לחדרי שרתים ומרכזי מחשוב (Data Centers) להגדיל ב-300% את כמות השרתים אותם ניתן להפעיל באותו השטח, תוך חיסכון רב בצריכת האנרגיה.

במערכת הקירור של זוטא קור המותקנת על השרתים זורם בוואקום נוזל מיוחד שאינו מוליך חשמל, מתאדה בטמפרטורה של 34 מעלות ובטוח לשימוש, אשר מפחית את עלויות האנרגיה על קירור בחוות שרתים ל-3% לעומת כ-50% כיום. זאת, להבדיל מפתרונות קירור מבוססי מים, שעלולים להזיק לשרתים בכל מקרה של נזילה. בזוטא קור שהוקמה לפני 3 שנים על ידי בני קיבוץ נחל עוז, עובד צוות של 22 עובדים בתחומי ההנדסה השונים. לחברה יש כבר לקוחות ראשונים מהחברות המובילות בעולם.

עם ההודעה על הזכייה אמר שחר בלקין, VP R&D של Zuta Core: "אנחנו מתרגשים מאוד מהזכייה של Zuta Core בתחרות הסטארט-אפים SilicoNegev עם הטכנולוגיה הייחודית שפיתחנו אשר מקררת מעבדים ושרתים, ומאפשרת לכל טכנולוגיית הענן והדאטה סנטרים בעולם לגדול בזכות החיסכון הגדול באנרגיה ובמקום שהמערכת שלנו מאפשרת. התחרות מול חברות טובות מאוד מהנגב היתה קשה מאוד והשמחה שלנו על הזכייה כתושבי הנגב היא גדולה מאוד, מאחר והיא מהווה הכרה בטכנולוגיה הייחודית שאנו מפתחים בשדרות. אני מקווה שבעקבותינו יגיעו עוד חברות לנגב כי פה נמצא העתיד של מדינת ישראל". 

את הפרס ל-Zuta Core הזוכה במקום הראשון בתחרות SilicoNegev העניקה עמותת מט"ע – השקעה בסך 500,000 שקלים. למקום השני בתחרות הגיע הסטארט-אפ Youtiligent אשר זכה בהשקעה בסך 20,000 דולר משותף חדש באקו-סיסטם הדרומי: קרן Fresh Fund. למקום השלישי הגיע הסטארט-אפ Brevel. 

לגמר תחרות SilicoNegev  עלו 8 סטארט-אפים. Airqules – פלטפורמה מבוססת רחפנים המיועדת לזיהוי שריפות וכיבוין במהלך הדקות הראשונות מפריצת האש; Cybord – מערכת בדיקת רכיבים פיזית לזיהוי רכיבים מזויפים וסייבר חומרה; Zuta Core – חברת סטארט-אפ משדרות, המפתחת מערכות קירור מהפכניות ופורצות דרך לשרתים; SOOS - החברה מפתחת פרוטוקול הדגרה ייחודי ליצירת בקיעה מרבית של אפרוחות נקבות שיהפכו לתרנגולות המטילות ביצי מאכל; Curiosity Robotics – חברה המפתחת רובוט-מורה מבוסס בינה מלאכותית ללימוד שפה שנייה לפעוטות באופן הדומה לרכישת שפת אם;

Persimio – סטארט-אפ שפיתח מודל ניבוי לשבר בעצמות על פי צילומי CT המבוסס על טכנולוגיות מתחום machine learning, הביו-מכאניקה הממוחשבת והאנליטיקה; Brevel – הסטארט-אפ מפתח טכנולוגיה משבשת חדשנית לעיבוד חקלאי של אצות מיקרוסקופיות ו- Youtiligent שפיתחה טכנולוגיה ההופכת כל מכשיר חשמלי "טיפש" - למחובר וחכם, אשר באמצעות טכנולוגיית Plug & Play שלה משנה לחלוטין את האופן בו ספקים ונותני שירות מתקשרים עם הצרכנים שלהם.

גמר תחרות הסטארט-אפים הגדולה של אזור הדרום התקיים במסגרת אירוע SilicoNegev, שהינו אירוע היזמות השנתי הגדול ביותר בנגב שנערך זו השנה השלישית ברציפות ביוזמה משותפת של של ארגון קהילות היזמות הטכנולוגית בדרום, Tech7, עמותת מט"ע, מרכז היזמות החדש של אוניברסיטת בן גוריון - Yazamut360, ועיריית באר שבע.

רוביק דנילוביץ', ראש עיריית באר שבע: " אני גאה כל כך בחברים מ-TECH7 - הם הראו לנו איך אפשר להפוך חלום למציאות בבאר שבע והראו לנו כמה העיר הזו מגוונת ומאפשרת ליזום, ליצור, ולהוביל להתפתחות אדירה יחד. זה כבר לא עידן של אני ואני זה עידן של אנחנו ביחד, כוחה של שותפות בעידן משתנה זה סוד הקסם אין משהו אחר. אני שמח שחיל התקשוב כבר נמצא על המסלול להגיע לכאן, זה עוגן חשוב. אני מקווה מאד שבתקופה הקרובה נהיה אנשי בשורות בכל מה שקשור לקריית המודיעין, זה חשוב מאד לא רק לבאר שבע, אלא למדינת ישראל". 

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית