דרוש: ריח של טחינה ובשר כבש
במטרה לשבור שביתות רעב של אסירים פלשתיניים
אפרת כהן
| 19/05/2011
בשירות בתי הסוהר מחפשים אחר אמצעי שישבור שביתות רעב של אסירים ביטחוניים. השירות בחן מוצרים של חברה אמריקאית, שמספקת מערכות לפיזור ריחות לצרכים מסחריים - כמו ריחות של מאפים במאפיות או ריחות בשמים בחנויות אחרות. הבדיקה הסתיימה באכזבה: בשירות הגיעו למסקנה כי ריח "בר-בי-קיו" אמריקאי שנבדק, אינו מתאים ל"קהל היעד" – בעיקר אסירים ביטחוניים פלשתיניים.
כעת, בשירות מחפשים אחר "מנגל וירטואלי", שיפיץ ריחות "מקומיים" יותר כמו בשר כבש וטחינה, על מנת שלא יאפשרו לאסירים לעמוד בשביתות רעב עתידיות - אם יפתחו בהן.
תת גונדר ישראל רום, ראש מנהל טכנולוגיות של שירות בתי הסוהר, מספר על כך ועל שורה של אמצעים אחרים שבהם שירותי בתי הסוהר כבר משתמשים לטובת משימות אבטחה ופיקוח על אסירים. דבריו מתפרסמים בגיליון מספר 2 של ישראל דיפנס.
במטרה לשבור שביתות רעב של אסירים פלשתיניים
אפרת כהן
| 19/05/2011
בשירות בתי הסוהר מחפשים אחר אמצעי שישבור שביתות רעב של אסירים ביטחוניים. השירות בחן מוצרים של חברה אמריקאית, שמספקת מערכות לפיזור ריחות לצרכים מסחריים - כמו ריחות של מאפים במאפיות או ריחות בשמים בחנויות אחרות. הבדיקה הסתיימה באכזבה: בשירות הגיעו למסקנה כי ריח "בר-בי-קיו" אמריקאי שנבדק, אינו מתאים ל"קהל היעד" – בעיקר אסירים ביטחוניים פלשתיניים.
כעת, בשירות מחפשים אחר "מנגל וירטואלי", שיפיץ ריחות "מקומיים" יותר כמו בשר כבש וטחינה, על מנת שלא יאפשרו לאסירים לעמוד בשביתות רעב עתידיות - אם יפתחו בהן.
תת גונדר ישראל רום, ראש מנהל טכנולוגיות של שירות בתי הסוהר, מספר על כך ועל שורה של אמצעים אחרים שבהם שירותי בתי הסוהר כבר משתמשים לטובת משימות אבטחה ופיקוח על אסירים. דבריו מתפרסמים בגיליון מספר 2 של ישראל דיפנס.