גנרל קיין: אין פתרון צבאי קל באיראן

לפי דיווח ב־CNN, יו”ר המטות המשולבים הזהיר את בכירי ממשל טראמפ מפני הסלמה נוספת והמליץ לבחון נתיב יציאה מהמלחמה

גנרל קיין: אין פתרון צבאי קל באיראן

DoW Photo by Benjamin Applebaum

יו”ר המטות המשולבים של צבא ארה”ב, הגנרל דן קיין, הבהיר בסוף השבוע ליועציו הבכירים של הנשיא דונלד טראמפ כי יש לחפש נתיב יציאה מהמלחמה באיראן, משום שהאפשרויות הצבאיות מוגבלות. לדבריו, “לכוח האווירי יש מגבלות וכמויות החימושים מצטמצמות”. הוא הזהיר כי הסלמה נוספת עלולה להשיג תוצאה הפוכה, לא להכניע את איראן ולא להביא להשגת מטרותיו של הנשיא.

על פי דיווח של רשת CNN, קיין אינו היחיד בממשל הסבור שהמלחמה הגיעה לצומת דרכים. הוא קיים שיחה פרטית עם כמה מבכירי הממשל, בהם ראש ה־CIA ג’ון רטקליף, מזכיר המדינה מרקו רוביו וסגן הנשיא ג’יי די ואנס. לפי המקורות ששוחחו עם הרשת, בשיחה עלתה ההערכה כי נדרש לבחון חלופות מדיניות ולא להסתמך על המשך המערכה הצבאית בלבד.

הנשיא טראמפ ממשיך להתנגד להכנסת כוחות יבשה לאיראן. על פי הדיווח, הוא סבור כי המשך התקיפות האוויריות עשוי להביא את טהרן להסכים להסדר בתנאים שיציב הממשל. מנגד, קיין ובכירים נוספים בממשל מעריכים כי הסיכוי לכך נמוך, ולכן יש לבחון אפשרויות אחרות לסיום הלחימה.

CNN מציינת כי כמעט שישה חודשים לאחר פרוץ המלחמה, ולאחר שבממשל נטען שוב ושוב כי יכולותיה הצבאיות של איראן נפגעו באופן משמעותי, המפקד הצבאי הבכיר ביותר בארה”ב מעריך שאין פתרון צבאי פשוט שיביא לסיום העימות.

לפי אותם מקורות, הגורמים המרכזיים התומכים בהרחבת המבצע הצבאי הם “גורמים מסוימים בפיקוד המרכז של צבא ארה”ב (CENTCOM)”, בעוד שגם ישראל תומכת במהלך שיגביר את הלחץ הצבאי על איראן.

בתגובה לפניית CNN מסר דוברו של הגנרל קיין, ג’וזף הוכסטד: “איננו דנים בשיחות פרטיות שהיו”ר מקיים עם הנשיא, עם מזכיר ההגנה או עם בכירים אחרים”. בבית הלבן נמנעו מהתייחסות לתוכן הדברים, אך שיבחו את תרומתו של קיין לצוות הביטחון הלאומי. “הגנרל קיין הוא נכס לנשיא, והצלחותיו במבצעים הצבאיים מדברות בעד עצמן”, נמסר.