שיתוף פעולה אווירי חדש: צוותי מטוסי פוסידון יוכלו לשלוט ישירות בכטב"מי טריטון מהאוויר
ניסוי מעבדתי מוצלח של בואינג ונורת'רופ גרומן הדגים שליטה דינמית של צוותי P-8A פוסידון במל"טים מסוג MQ-4C טריטון
חברות התעופה והביטחון בואינג ונורת'רופ גרומן הניחו את התשתית להעלאת שיתוף הפעולה בין מטוס הסיור הימי P-8A פוסידון לבין כלי הטיס הבלתי מאויח למשימות מעקב ימי MQ-4C טריטון לדרגה חדשה.
ניסוי ראשון מסוגו שנערך בסביבת מעבדה הדגים ארכיטקטורת פיקוד ושליטה משותפת, אשר מאפשרת לצוותי ה-P-8A להקצות משימות ישירות לכלי הטיס הבלתי מאויחים במהלך הטיסה. המל"טים מצידם מבצעים את המשימות שפותחו עבורם באופן אוטונומי, ומדווחים על הממצאים בחזרה למטוס המאוייש.
על פי דיווח של אתר החדשות הביטחוני TWZ, במהלך הניסוי שידר מפעיל במטוס ה-P-8A המודמה משימות ממוחשבות לכטב"ם הטריטון, תוך שימוש בהודעות בפורמט UCI המוכר במערכות הביטחון. כלי הטיס הבלתי מאויח תכנן באופן אוטונומי את נתיב הטיסה למיקום המבוקש, הפעיל את חיישניו, עיבד את המידע הנאסף באמצעות אלגוריתמים של בינה מלאכותית, והעביר את התוצאות בחזרה לצוות המטוס. הנתונים הועברו דרך ממסרי לוויין המשקפים תקשורת מבצעית ריאליסטית, מה שמפחית את עומס העבודה של המפעילים ומאיץ את תהליכי קבלת ההחלטות.
שני כלי הטיס תוכננו מראש לפעול במשותף, והצי האמריקאי כבר משלב אותם בפעילויות מבצעיות שוטפות, אך עד כה השליטה במל"טים בוצעה ממרכזי שליטה קרקעיים מרוחקים. היכולת החדשה מאפשרת לצוות המטוס להגיב במהירות להתפתחויות פתאומיות בזירה, ולהכווין את כלי הטיס הבלתי מאויח לעבר איומים או מטרות צפות. מלבד ארה"ב ואוסטרליה המפעילות כיום את ה-MQ-4C טריטון, מדינות נוספות המחזיקות במטוסי פוסידון, כגון בריטניה, הודו, קנדה ונורווגיה, עשויות להרוויח מהשדרוג המבצעי.
מטוס ה-P-8A מצויד במערכות מכ"ם מתקדמות, חיישנים אלקטרו-אופטיים ומערכות מודיעין אותות, בעוד הטריטון מסוגל לטוס בגובה רב יותר ולפרקי זמן ממושכים בהרבה. השילוב בין השניים מאפשר להרחיב את טווח המעקב הימי, להפחית את הסיכון למטוס המאויש ולייעל את עיבוד המידע הרב שנאסף בזמן אמת. פרויקט זה מהווה חלק ממגמה נרחבת יותר בצבא ארה"ב ובצבאות העולם, המתמקדת בשיתוף פעולה הדוק בין פלטפורמות מאוישות לבלתי מאוישות בכל זירות הלחימה.