דיווח אוקראיני: מבצע “מולוצ’קה” פגע ב־183 כלי שיט רוסיים

פיקוד מערכות הכטב”ם של צבא אוקראינה מדווח כי תקף מכליות נפט, אוניות מטען ומנוף צף בים השחור ובים אזוב. לטענתו, מאז תחילת המבצע נפגעו 183 כלי שיט המשמשים את “צי הצללים” הרוסי, ונפגעה משמעותית יכולת המעבורות במצר קרץ’

כוחות מערכות הכטב”ם של צבא אוקראינה הודיעו כי הרחיבו את מבצע “מולוצ’קה” נגד כלי השיט של רוסיה, ובמהלך הימים 19 ו־20 ביולי תקפו 11 כלי שיט ואמצעים ימיים בים השחור ובים אזוב.

על פי הודעת הכוחות האוקראיניים, הותקפו חמישה כלי שיט להובלת מטען יבש בים השחור, חמש מכליות נפט שפעלו בים השחור ובים אזוב, וכן מנוף צף שפעל בים השחור.

בהודעה נמסר כי התקיפות בוצעו על ידי מספר יחידות של מערך הכטב”ם, ובהן המרכז הנפרד הראשון, גדוד “קאירוס” של חטיבה 414 “ציפורי מאדיאר”, חטיבה 20 K-2, חטיבה 412 Nemesis, רגימנט 413 “רייד” וחטיבה 427 “רארוג”.

לפי הנתונים שפרסמו הכוחות האוקראיניים, מאז תחילת מבצע “מולוצ’קה” נפגעו 183 כלי שיט המשויכים ל”צי הצללים” של רוסיה. מתוכם, 119 נפגעו בים אזוב ו־64 נוספים בים השחור.

עוד טוענת אוקראינה כי אחד ההישגים המרכזיים של המבצע הוא פגיעה משמעותית ביכולת ההפעלה של מערך המעבורות במצר קרץ’, המחבר בין רוסיה לחצי האי קרים. לפי ההודעה, כושר ההעברה של המערך הצטמצם בכ־75 אחוזים לאחר ששלוש מתוך חמש המעבורות הושמדו, בעוד שתי המעבורות הנותרות איבדו את יכולת ההנעה העצמית שלהן ופועלות כיום כדוברות הנגררות על ידי גוררות.

הטענות לא ניתנות לאימות עצמאי בשלב זה, ורוסיה לא פרסמה תגובה רשמית לדיווח האוקראיני. לאורך המלחמה מרבים שני הצדדים לפרסם הודעות על פגיעות בתשתיות ובכלי שיט של היריב, ולעיתים קיימים פערים בין הדיווחים לבין המידע שניתן לאמת ממקורות בלתי תלויים.

מבצע “מולוצ’קה” הוא חלק מהמאמץ האוקראיני המתמשך לפגוע בלוגיסטיקה הימית של רוסיה, ובכלל זה בכלי שיט המשמשים להובלת נפט וסחורות ולתמיכה במאמץ המלחמתי, לצד ניסיון להגביל את חופש הפעולה של הצי הרוסי בים השחור ובים אזוב.