אימקו תספק למשרד הביטחון מערכות חשמל לרק"מים בהיקף של כ-15 מיליון ש"ח
קבוצת אימקו ממשיכה לפעול להרחבת יכולות הייצור שלה ולהגדלת כושר האספקה, בין היתר באמצעות האתר שהקימה ברומניה לפני כחצי שנה
קבוצת אימקו (IMCO), ספקית ישראלית של פתרונות כוללים לשוקי הביטחון והתעשייה, הודיעה כי זכתה במכרז משמעותי של משרד הביטחון הישראלי.
היקפו של הפרויקט נאמד בכ-15 מיליון ש"ח, ובמסגרתו תעסוק החברה בייצור ובאספקה של מערכות חשמל מתקדמות המיועדות עבור כלי רכבים צבאיים משוריינים (רק"מים). פתרונות אלו כוללים מערכות בקרה, צמות חשמל צבאיות וקופסאות הפעלה המותאמות לתנאי שדה קשים.
מנכ"ל IMCO, אריאל קנדל, התייחס לזכייה והדגיש כי היא מהווה נדבך נוסף בשיתוף הפעולה ארוך השנים של החברה עם משרד הביטחון, המוגדר כלקוח אסטרטגי מרכזי. לדבריו, הבחירה באימקו ממחישה פעם נוספת את האמון המתמשך ביכולותיה ההנדסיות והטכנולוגיות כספק עוגן של מערכות חשמל ואלקטרוניקה לפלטפורמות לחימה מובילות. קנדל הוסיף: "אנו גאים לקחת חלק בלתי נפרד בחיזוק כשירותו המבצעית של צה"ל ובשמירה על ביטחון המדינה, באמצעות אספקת פתרונות מתקדמים, אמינים ומוכחים מבצעית בשטח."
עוד ציין קנדל כי לנוכח הגידול העקבי בביקושים בארץ ובעולם, הקבוצה פועלת באופן מואץ להרחבת יכולות הייצור הגלובליות שלה ולהגדלת כושר האספקה. במסגרת אסטרטגיה זו, האתר החדש שהקימה הקבוצה ברומניה (חברת הבת IMROD) לפני כחצי שנה, עבר באחרונה לשלב של ייצור סדרתי ואספקות מבצעיות.
מהלך זה מאפשר לקבוצה לשפר באופן ניכר את גמישות הייצור, לקצר את זמני האספקה (Lead Times), ולפעול כספק מקומי בשוק הביטחוני האירופי המשווע לפתרונות מגן. נוכחות זו מחזקת את יכולתה של אימקו לתמוך בלקוחותיה בישראל ובמקביל להעמיק את אחיזתה בתוכניות רכש של מדינות האיחוד האירופי ונאט"ו.