Diehl ויוון מרחיבות את שיתוף הפעולה בתוכנית IRIS-T
ההסכם עם Hellenic Defence Systems מאריך שותפות של יותר מ-20 שנה, על רקע גידול בביקוש למערכות הגנה אווירית באירופה
Diehl Defence וחברת Hellenic Defence Systems היוונית חידשו את שיתוף הפעולה ביניהן בתוכנית טילי IRIS-T, על רקע עלייה בביקוש למערכות הגנה אווירית ולחימוש אוויר-אוויר.
שתי החברות חתמו באתונה על מזכר הבנות שמאריך שותפות הנמשכת יותר משני עשורים, במסגרתה תמכה התעשייה היוונית בפיתוח ובייצור רכיבים עבור תוכנית IRIS-T.
בהודעה לא נמסרו פרטים על היקפי ייצור חדשים או חוזים נוספים. עם זאת, Hellenic Defence Systems מייצרת מכלולים מרכזיים במסגרת חלקה של יוון בתוכנית, המשקף את השתתפותה ארוכת השנים של אתונה בקונסורציום הרב-לאומי שעומד מאחורי הטיל קצר-הטווח.
IRIS-T פותח במקור בהובלת Diehl, יחד עם שותפים משש מדינות באירופה, כטיל אוויר-אוויר לטווח קצר. בשנים האחרונות התרחבה משפחת המערכות שלו גם לתחום ההגנה האווירית הקרקעית, בין היתר באמצעות גרסאות IRIS-T SLS, IRIS-T SLM והגרסה העתידית IRIS-T SLX.
בשנים האחרונות הואץ פיתוח משפחת IRIS-T, בין היתר בשל מאמצי ההתחמשות מחדש באירופה והשימוש המבצעי במערכות באוקראינה.
בחודש מרץ חתמה Diehl על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי עם קבוצת Indra הספרדית לפיתוח ולייצור משותף של מערכות הגנה אווירית והגנה מפני טילים. שיתוף הפעולה משלב את הניסיון של Diehl במשפחת IRIS-T עם יכולותיה של Indra בתחומי מכ”ם, תקשורת טקטית ומערכות שליטה ובקרה.
בינואר הודיעה Diehl כי בכוונתה להגדיל בתוך כשנתיים את כושר הייצור השנתי של מערכי ירי מסוג IRIS-T עד ל-16 יחידות. החברה ציינה גם כי תפוקת הטילים שלה גדלה פי עשרה לעומת התקופה שלפני הפלישה הרוסית המלאה לאוקראינה.
בנובמבר 2025 חתמו Lockheed Martin ו-Diehl על שיתוף פעולה לבחינת שיפורים במערכי הגנה אווירית וטילית משולבים באמצעות מערכת הנשק Aegis, לרבות אפשרות לשילוב IRIS-T במערכת.