צבא ארה"ב בחר ב-L3Harris לאספקת משקפי לילה מתקדמים בחוזה של 465 מיליון דולר

חברת הטכנולוגיה הביטחונית תספק את מערכת ה-NOVA במסגרת תוכנית BiNOD, שמטרתה להחליף את הציוד המיושן של החיילים בשטח במערכת דו-עינית (בינוקולרית) המעניקה עומק שדה ודיוק משופר

צבא ארה"ב בחר ב-L3Harris לאספקת משקפי לילה מתקדמים בחוזה של 465 מיליון דולר

U.S. Army photo by Pfc. Richard Morgan

על פי דיווח של אתר ה-Defence Blog, חברת L3Harris Technologies הודיעה ביום שני כי נבחרה על ידי צבא ארצות הברית לספק את מערכת משקפי ראיית הלילה החדשה שלה, ה-NOVA. ההסכם נחתם במסגרת תוכנית ה-BiNOD (Binocular Night Observation Device), והוא כולל חוזה לשבע שנים שערכו נאמד בכ-465 מיליון דולרים.

הבחירה ב-L3Harris מציבה את החברה כאחת הספקיות המרכזיות בתוכנית השאפתנית של הצבא האמריקאי להחלפת מכשירי ה-PVS-14 הוותיקים. 

המכשיר הישן, המבוסס על טכנולוגיה חד-עינית (מונוקולרית), משמש את הכוחות כבר שנים רבות, אך בצבא זיהו צורך דחוף במעבר למערכות דו-עיניות המעניקות לחייל תפיסת עומק טובה יותר ומודעות מצבית משופרת בשדה הקרב הלילי. מערכת ה-NOVA שפותחה עבור הצבא מהווה גרסה מסחרית של הפתרון שהציעה החברה, תוך שימת דגש על נגישות כלכלית ויכולת פריסה רחבה בכלל יחידות הצבא בתצורה אחידה.

פיתוח המערכת החל בשנת 2021, מתוך מטרה לענות על הדרישה הכפולה של הצבא: ביצועים גבוהים לצד עלות ייצור נמוכה. מאט לופקין, מנהל המוצר בחברה, הסביר כי תהליך העיצוב התמקד ביצירת מערכת סטנדרטית שתהיה קלה להטמעה בקרב המוני חיילים. לדבריו, מדובר בקפיצת מדרגה משמעותית עבור הלוחמים, שעברו ממכשירים המגבילים את הראייה לעין אחת בלבד למערכת המאפשרת ראייה טבעית ונוחה יותר.

ברנה בייקר, נשיאת חטיבת הפתרונות הוויזואליים ב-L3Harris, הדגישה כי החברה ערוכה לעבור באופן מיידי לשלב הייצור. "עבדנו בשיתוף פעולה הדוק עם הצבא כדי להבין את הדרישות לדור הבא של פתרונות הראייה", ציינה בייקר. "המיקוד שלנו כעת הוא להכניס את היכולת הזו לידי הלוחמים במהירות האפשרית".

ה-NOVA היא מערכת המותקנת על הקסדה ומיועדת לפעול בכל תנאי מזג אוויר ובכל שעות היממה. בליבה של המערכת נמצאת טכנולוגיית הגברת האור שפיתחה החברה לאורך עשורים. העיצוב הדו-עיני לא רק משפר את היכולת המבצעית, אלא גם מפחית את העומס הקוגניטיבי המופעל על החייל במהלך פעילויות ממושכות בחשכה. המערכת תוכננה לעמוד בדרישות מבצעיות למשך למעלה מ-20 שנה, מה שמסמן אותה כפתרון ארוך טווח ולא כאמצעי זמני.

חוזה זה מחזק את מעמדה של L3Harris כספקית מובילה, לאחר שכבר סיפקה בעבר מעל 20,000 יחידות של משקפי הראייה המשופרים מדגם ENVG-B. מערכת ה-NOVA נשענת על הידע ההנדסי שנצבר באותה תוכנית, אך מציעה תג מחיר נמוך יותר, מה שמאפשר פריסה רחבה הרבה יותר בשטח.