חיל האוויר בתקיפה הגדולה ביותר בלבנון מאז תחילת מבצע ‘שאגת הארי’
צה”ל: בתוך עשר דקות הושמדו 100 מפקדות ותשתיות חיזבאללה; בלבנון מדווחים על הרוגים ונמשכים המאמצים המדיניים באזור
חיל האוויר ביצע אתמול את התקיפה הגדולה ביותר בלבנון מאז תחילת מבצע ‘שאגת הארי’. תוך עשר דקות השמידו מטוסי החיל 100 מפקדות ותשתיות חיזבאללה, מפקדות מודיעין ותשתיות מערכי האש והים של הארגון.
צה”ל מסר שהתקיפה התבססה על מודיעין שנאסף והוכן בדייקנות במשך שבועות, ובין היתר הותקפו נכסים של כוח רדואן והיחידה האווירית 127, יחידת העילית של ארגון הטרור.
הרמטכ”ל רב-אלוף אייל זמיר אמר אתמול: “נמשיך להכות בארגון הטרור חיזבאללה ונמצה כל הזדמנות, לא נתפשר על ביטחון תושבי הצפון. נמשיך לתקוף ללא הפסקה”.
סוכנות הידיעות הלבנונית NNA דיווחה כי ישראל תקפה מהאוויר ובארטילריה ופגעה בבניין ליד בית חולים, וארבעה נהרגו. שמונה לבנונים נהרגו בתקיפת מטרות ליד העיר צידון. ישראל הזהירה שהיא מתכוננת לתקוף מטרות בעיר צור, וקראה לתושביה לעזוב את בתיהם.
נשיא לבנון מישל אעון אמר שביירות תמשיך במאמצים להבטיח שלבנון תיכלל בכל הסכם שלום אזורי. מקורות בלבנון מסרו לסוכנות רויטרס כי מאז 2 במארס נהרגו בתקיפות צה”ל בלבנון מהאוויר ומהיבשה 1,500 איש, כולל 130 ילדים ו-200 נשים ויותר מ-400 פעילי חיזבאללה.
סטיב ויטקוף, יועצו של הנשיא טראמפ, מגיע למזרח התיכון כדי לעקוב אחר התקדמות הפסקת האש עם איראן, ואילו האיחוד האירופי, בהובלת בריטניה וצרפת, הביעו תמיכה בהפסקת האש והבטיחו לתרום לחופש השיט במצרי הורמוז.
האיראנים הודיעו שהתירו אתמול לאונייה אחת לעבור במצר הורמוז “לפי הסדר עם איראן”.