צבא אלג'יריה הציב מערכת לוחמה אלקטרונית סינית CHL-906 סמוך לגבול עם מרוקו
דיווחים מצביעים על פריסה של מערכת CHL-906 כ-6 ק"מ מהגבול, מה שמעיד על כוננות גבוהה ומתחים מתמשכים בין שתי המדינות
דיווחים עדכניים מצביעים על כך שצבא אלג'יריה פרס מערכת CHL-906 מתוצרת סין, מערכת לוחמה אלקטרונית ניידת משולבת, במרחק של כשישה קילומטרים מהגבול עם מרוקו.
הפריסה דווחה לראשונה על ידי אנליסט OSINT הידוע בכינוי Visioner בפלטפורמת X בפברואר 2026, ומאז התפרסמה באתרי חדשות צבאיות כמו Army Recognition ו-World Defence News. אין אישור רשמי מצד משרד ההגנה האלג'ירי להצבה ספציפית זו, אך התמונות והנתונים הגיאוגרפיים שפורסמו מעוררים דיון על כוונות אסטרטגיות.
מערכת CHL-906, שפותחה על ידי תאגיד האלקטרוניקה הסיני CEC ונמכרת על ידי ELINC, משלבת יכולות מודיעין אלקטרוני (ELINT) עם הפרעה אקטיבית למכ"מים. היא מסוגלת לאתר באופן פסיבי שידורי מכ"ם בטווח רחב של תדרים, עד 600 ק"מ לפי נתוני היצרן, ולשבש אותם עד למרחק של כ-250-300 ק"מ.
המערכת כוללת גם אפשרות ליצירת מטרות דמה, שיבוש קישורי נתונים של כטמ"מים והפרעה לניווט לווייני, מה שהופך אותה לכלי יעיל נגד איומים אוויריים מתקדמים. אלג'יריה רכשה את המערכת כבר לפני שנים, כפי שפורסם בתמונות מתרגילים באזור הביטחוני סמוך לגבול המערבי.
הפריסה הקדמית נתפסת כחלק ממאמץ אלג'ירי להתמודד עם התחזקות יכולות המל"טים של מרוקו, שרכשה פלטפורמות מתקדמות בשנים האחרונות. אנליסטים רואים בכך צעד להקמת "בועה אלקטרומגנטית" שתגן על מרחב אווירי ומפחיתה את יעילות מערכות מעקב ותקיפה של הצד השני. בתקופות שקט מאפשרת המערכת איסוף חתימות אלקטרוניות של ציוד אויב, מה שמשפר מוכנות ארוכת טווח לעימות אפשרי.
המתיחות בין אלג'יריה למרוקו נמשכת על רקע סכסוך מערב הסהרה, שבו אלג'יריה תומכת בחזית פוליסריו ומרוקו שולטת בשטחים נרחבים. פריסת מערכות כמו CHL-906 מחזקת את הממד האלקטרוני בסכסוך זה, ומעלה חששות מהסלמה אזורית.
למרות היעדר אישור רשמי, הדיווחים תורמים להבנת הדינמיקה הצבאית בצפון אפריקה, שבה סין ממשיכה להוות ספקית מרכזית של טכנולוגיות הגנה מתקדמות לאלג'יריה.