תל אביב מתכוננת: כנס UVID יביא את תעשיית הכטב”מים העולמית לפביליון 1 בגני התערוכה
אל האירוע צפויים להגיע אלפי משתתפים מיותר מ־20 מדינות ולמעלה מ־100 חברות, מה שהופך את המפגש השנה לאחד המשמעותיים ביותר בתעשייה
תל אביב מציבה את עצמה שוב במרכז מפת הכטב”מים העולמית: כנס UVID DroneTech ייפתח ביום רביעי הקרוב, 26 בנובמבר, בפביליון 1 שבאקספו תל אביב – המתחם הגדול ביותר שבו נערך הכנס מאז היווסדו. אל האירוע צפויים להגיע אלפי משתתפים מיותר מ־20 מדינות ולמעלה מ־100 חברות, מה שהופך את המפגש השנה לאחד המשמעותיים ביותר בתעשייה.
הכנס יעסוק במנעד רחב של סוגיות מבצעיות, טכנולוגיות וכלכליות, על רקע הלחימה במלחמת חרבות ברזל וההתמודדות עם איראן בזירה האווירית והמודיעינית. בין מוקדי העניין: פרטים חדשים על הפעלת כטב”מים בזירה הצפונית והדרומית, סקירות על תרחישי יירוט ועל מערכות הגנה חדשות, והצגת טכנולוגיות מפתח בתחום ההטסה האוטונומית, הבינה המלאכותית והשליטה בריבוי כלים.
חברות ישראליות מובילות צפויות לחשוף חידושים בולטים, ובהם מערכות יירוט ורב־שכבתיות של רפאל, פתרונות ניווט ותמרון של Wonder Robotics, יכולות הפעלה מרחוק של Xtend, ומערכות הגנה מתקדמות של Attis. לצד אלו יתקיימו פאנלים שידונו בהברחות בגובה נמוך לאורך הגבולות, בלחימה מבוססת רחפנים תוקפים, בהשקעות הון בטכנולוגיות כטב”ם ובאתגרי רגולציה.
נוכחות בינלאומית רחבה צפויה השנה, עם משלחות מארה”ב, אירופה, אסיה, אפריקה ומדינות המפרץ – עדות למעמדה הגובר של ישראל כמרכז ידע וכוח בתחום.
מייסד ויו”ר הכנס, אלון אונגר, מסכם: “מלחמת חרבות ברזל הפכה את הכטב”מים לכלי מרכזי בהתקפה ובהגנה כאחד. מעבר לזירה המבצעית – זהו מנוע צמיחה לאומי שמושך עניין חסר תקדים מהעולם כולו.”