עסקת ענק לאלביט מערכות ומשרד הביטחון: תשדרג את טנקי המרכבה ב-210 מיליון דולר

במסגרת החוזים, שיימשכו שש שנים, תטמיע אלביט מערכות אלקטרו-אופטיות מבוססות בינה מלאכותית בטנקים של צה"ל. בוצי מכליס, מנכ"ל אלביט: "גאים להמשיך להיות שותף מרכזי בקידום היכולות הטכנולוגיות של צה"ל"

עסקת ענק לאלביט מערכות ומשרד הביטחון: תשדרג את טנקי המרכבה ב-210 מיליון דולר

דובר צה״ל

אלביט מערכות הודיעה הבוקר (רביעי) על זכייה בחוזים משמעותיים ממשרד הביטחון הישראלי בהיקף כולל של כ-210 מיליון דולר. העסקה החדשה מתמקדת בפרויקט מקיף לשדרוג והשבחת מערך טנקי המרכבה של צה"ל, והיא צפויה להתבצע על פני תקופה של שש שנים.

במרכז הפרויקט עומד חידוש עמוק של מכלולי האלקטרוניקה בטנקים, מהלך שנועד להאריך את חיי השירות המבצעיים של הכלים המשוריינים. לצד החידוש הפיזי, אלביט תבצע קפיצת מדרגה טכנולוגית במערכות השליטה והתצפית של הטנק.

בינה מלאכותית בשדה הקרב
גולת הכותרת של השדרוג היא שילובן של כוונות אלקטרו-אופטיות מתקדמות וקלות משקל. על פי החברה, מערכות אלו משלבות יכולות בינה מלאכותית (AI) ומעניקות לצוות הטנק יכולות תצפית פנורמית מלאה, הן ביום והן בלילה. הטכנולוגיה החדשה צפויה לשפר באופן דרמטי את יכולות האיתור, הגילוי והמעקב אחר מטרות בשדה הקרב המודרני.

בנוסף לפיתוח וההטמעה הטכנולוגית, החוזים כוללים מעטפת לוגיסטית רחבה, במסגרתה תספק אלביט חלקי חילוף וכן שירותי אחזקה ותמיכה מקיפים למערכות המשודרגות.

נשיא ומנכ"ל אלביט מערכות, בצלאל (בוצי) מכליס, בירך על העסקה ומסר: "אלביט מערכות גאה להמשיך ולשמש שותף מרכזי של משרד הביטחון ושל צה"ל בקידום יכולותיהם הטכנולוגיות. חוזים חדשים אלה משקפים את מחויבותנו המתמשכת לביטחון המדינה ולשמירה על יתרונו האיכותי של צה"ל".