משטרת הודו תפסה שתי טונות אמוניום חנקתי במשאית נטושה
המשטרה ההודית פתחה בחקירה, ונעשים מאמצים לקבוע את מקור חומרי הנפץ
אתר האינטרנט opindia.com דיווח (12/05/2025), על רקע המתיחות בין הודו לפקיסטן, כי המשטרה ההודית תפסה 2,075 ק"ג של אמוניום חנקתי במשאית נטושה בשעות הלילה המאוחרות של ה-10 במאי, באזור השיפוט של תחנת המשטרה Bassi באזור הכפרי של Jaipur, Rajasthan.
רשויות אכיפת החוק קיבלו הודעה על משאית לבנה, שנותרה ללא השגחה מול דוכן תה ליד גשר Mohanpura בצד הדרך בכביש האגרה הלאומי Jaipur-Bharatpur ברג'סטאן. ההגה של הרכב היה נעול, וכמה קרטונים נראו בפנים.
השוטרים גילו 63 קרטונים, כל אחד במשקל 25 קילוגרמים. בכל קרטון היו 12 חבילות, ובסך הכול נמצאו 756 חבילות. הקרטונים סומנו כ-Opti Star Explosive Classic 2-Cat ZZ AV. בנוסף נמצאו 10 שקים, כל אחד במשקל 50 קילוגרמים. כל הפריטים סומנו כאמוניום חנקתי.
התפיסה עוררה פאניקה ניכרת באזור.
לאחר שבדקה המשטרה את מספר הרישום של המשאית, זיהתה אותו כרשום על שמו של אדם המתגורר ב-Shivpur Nareli שב-Bhilwara. המשטרה ניסתה ליצור קשר עם הבעלים והנהג אך ללא הצלחה. לפיכך, הרכב נתפס ונלקח לתחנת המשטרה בבאסי בעזרת עגורן.
קצין המשטרה הממונה על החקירה מסר כי גילוי כמות כה משמעותית של חומר נפץ (כך במקור, א.א.) הוא נושא חמור. ארגון בטיחות הנפט והחומרים הנפיצים (PESO) קיבל דיווח בנוגע לעניין זה. המשטרה ההודית פתחה בחקירה, ונעשים מאמצים לקבוע את מקור חומרי הנפץ (ושוב: כך במקור, א.א.) ואת השימוש המיועד בהם.
הרשויות עוקבות גם אחר פעולות חשודות נוספות. החקירה תקבע האם חומר הנפץ היה מעורב בקנוניה פלילית גדולה יותר.
התפתחות זו התרחשה במהלך מתיחות גוברת בין הודו לפקיסטן, כשהיחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות הגיעו לשפל היסטורי.
המידע מסתמך על פרסומים שהופיעו בקבוצות ה-LinkedIn שאני מנהל: Explosives / Blasting (Energetic Materials) OSH, ו-Fireworks and Pyrotechnics OSH.