בכיר בנאט"ו מזהיר: הברית חייבת לשפר את יכולות הלוחמה האלקטרונית כדי לנצח את רוסיה

תלות בארה"ב מעוררת דאגה, יכולות "הרג קשה" לא יספיקו בתרחיש מלחמה עתידי

בכיר בנאט"ו מזהיר: הברית חייבת לשפר את יכולות הלוחמה האלקטרונית כדי לנצח את רוסיה

Photo by Pfc. Gavin Hardy
345th Public Affairs Detachment

ברית נאט"ו חייבת לבצע שינויים משמעותיים ביכולות הלוחמה האלקטרונית שלה אם ברצונה לנצח בעימות עתידי מול רוסיה. את הדברים אמר באס ניוונהוסה, יו"ר סינדיקט הלוחמה האלקטרונית של נאט"ו, במהלך הרצאה שנשא ברומא. 

ניוונהוסה הדגיש את האתגרים הניצבים בפני הברית ואת הצורך להתכונן למלחמה מול מוסקבה, תוך שהוא מטיל ספק בהישענות המתמשכת על טכנולוגיות לוחמה אלקטרונית אמריקניות. "נאט"ו תלויה מאוד בארה"ב בתחום זה, וייתכן שלא נוכל לסמוך על כך תמיד", הזהיר.

על פי דיווח של אתר החדשות BREAKING DEFENSE, דבריו של ניוונהוסה מגיעים מספר חודשים לאחר שהנשיא לשעבר דונלד טראמפ הטיל ספק באפשרות שארה"ב תמשיך להגן על בעלות ברית בנאט"ו שלא יעמדו בהתחייבויותיהן הכספיות לברית. בנוסף, עלו חששות בנוגע לפגיעות אפשרית של טכנולוגיות אמריקניות המשולבות בכלי נשק מתקדמים כמו מטוס הקרב F-35, במקרה שארה"ב תחליט לעכב או למנוע שדרוגי מערכות מתוצרתה.

במהלך הרצאתו, תיאר ניוונהוסה תרחיש היפותטי בו נאט"ו נלחמת נגד רוסיה ונאלצת ליירט תשעה טילי שיוט רוסיים ארוכי טווח מדגם KALIBR SS-N-27 המשוגרים מצוללות במטרה להגן על מוסקבה בזמן שרוסיה פולשת למדינות הבלטיות. 

לדבריו, בתרחיש שכזה, יכולות "הרג קשה" קונבנציונליות לא יספיקו כדי למנוע את המתקפה. "תארו לעצמכם שטילים כאלה מופיעים על מסכי המכ"ם בטווח של 30 ק"מ במהירות של 2.9 מאך, ונדרשות 30 שניות בלבד כדי לפגוע במטרה. נסו ליירט ולמנוע את התקפות הטיל. כאן נכנסות לתמונה מערכות הלוחמה האלקטרונית", הסביר. "עלינו לגלות את האיומים, למיין אותם, לעקוב אחריהם, לתעדף ולהפעיל אמצעי נגד. זהו תרחיש מדאיג מכיוון שטילים חכמים ומהירים שקשה לגלותם נגד כלי שיט הם איום קלאסי".

ניוונהוסה ציין כי נאט"ו לא פיתחה באופן מספק את יכולות הלוחמה האלקטרונית שלה בהשוואה לכמה מיריבותיה. הוא הדגיש כי רוסיה, לעומת זאת, פרסה מערכות לוחמה אלקטרונית ברחבי אוקראינה בצורה יעילה בהרבה מהגישה של נאט"ו לנושא זה. 

עם זאת, הוא מסר כי קבוצת העבודה של נאט"ו בנושא לוחמה אלקטרונית ימית פועלת במטרה להשיג עליונות בתחום האלקטרו-מגנטי בזירה הימית, וכי תוצאות עבודתה צפויות להתפרסם במהלך הקיץ הקרוב.