מאמצי יצוא ימי נרחבים לרפאל: דגש על שווקים גדלים באסיה ובאירופה
החברה משתתפת בתערוכה בסינגפור ומכינה אירוע מיוחד לטובת קהל בתערוכה בבריטניה
רפאל, יצרנית מערכות ביטחוניות מובילה, מרחיבה את מאמצי יצוא מערכות ההגנה האווירית הימיות שלה, ומכוונת את פעילותה בעיקר לשווקים בדרום מזרח אסיה ובאירופה, כולל בריטניה. החברה נוכחת השבוע בתערוכת הגנה ימית מרכזית בסינגפור, ומתכננת בנוסף אירוע מיוחד בנושאים אלו שיתקיים בבריטניה במהלך החודש.
על פי דיווח של BREAKING DEFENSE, רן תבור, סמנכ"ל וראש מינהלת מערכות לחימה ימיות ברפאל, מסר כי כ-80 אחוזים ממוצרי המינהלת הימית מיוצאים כיום ל-25 לקוחות ברחבי העולם. לדבריו, החברה תולה תקוות רבות בשווקים הגדולים באסיה ובאירופה כאמצעי להרחבת היקפי הייצוא ופעילותה הבינלאומית.
תבור הדגיש כי רפאל עדה לעניין גובר מצד ציים ברחבי העולם, במיוחד באזורי אסיה-פסיפיק ואירופה, המכירים בצורך הדחוף במערכות הגנה ימית רב-שכבתיות. הוא ציין כי האיומים הביטחוניים באזורים אלו מתרבים במהירות, מה שמייצר ביקוש משמעותי לפתרונות הגנה מדויקים, אמינים ומוכחים מבצעית. הוא התייחס בעיקר למערכת כיפת ברזל הימית, ה-C-DOME, המבצעית בישראל והוכיחה יכולותיה ביירוט רקטות, כלי טיס בלתי מאוישים ואיומים נוספים.
למרות שרפאל אינה חושפת את עלותו המדויקת של מיירט C-DOME, הערכות בתקשורת מדברות על כ-50,000 דולר למיירט, עלות הנחשבת אטרקטיבית בהשוואה לאמצעי הגנה ימיים מקובלים. לדברי תבור, רפאל מתייחסת להגנה ימית באותו אופן שבו היא ניגשת להגנת שטח יבשתית – באמצעות מערכות רב-שכבתיות המשלבות יכולות 'הרג רך' (Soft Kill) ו'הרג קשה' (Hard Kill).
בנוסף למערכות הקינטיות כמו C-DOME ו-TYPHOON, רפאל מפתחת גם את מערכת נשק הלייזר IRON BEAM Laser. החברה צופה כי מערכת זו תגיע לכשירות מבצעית עד סוף השנה. תבור ציין כי יש ציפייה עולמית שמערכות מבוססות אנרגיה כמו IRON BEAM יספקו מענה אפקטיבי לאיומי טווח קצר בעלות נמוכה משמעותית פר יירוט בהשוואה למערכות כמו כיפת ברזל. האתגר בהצבת מערכות אלו על כלי שיט טמון בתכנון המיקום האופטימלי, שכן מערכת הלייזר דורשת קו ראייה למטרה, בעוד שמערכת C-DOME משגרת אנכית.
עוד ציין תבור כי קיים עניין גלובלי בשילוב טילי SPIKE NLOS בעלי טווח של 32 ק"מ על כלי שיט קטנים, ספינות קרב זריזות או כלי שיט בלתי מאוישים (כשב"מים). מגמה זו משקפת את ההבנה כי בעימותים מודרניים, תגובה לאיום אינה בהכרח מצריכה כלי שיט גדול נגד כלי שיט קטן, אלא פריסה של צי המורכב מהרבה ספינות קטנות, מהירות וקטלניות.