מערכת ברק 8 מיירטת בהצלחה מטרה מהירה בגובה נמוך בניסוי ימי בהודו

ניסוי זה מצטרף לשורה של ניסויים מוצלחים קודמים שבוצעו על ידי שלוש הזרועות של צבא הודו במתארים שונים ומורכבים

מערכת ברק 8 מיירטת בהצלחה מטרה מהירה בגובה נמוך בניסוי ימי בהודו

תמונה: תעשייה אווירית

מערכת ההגנה האווירית ברק 8 (MRSAM), פרי פיתוח משותף של התעשייה האווירית לישראל (IAI) ומשרד ההגנה ההודי, סיימה בהצלחה סדרת ניסויים מבצעיים בהודו. הניסויים, שבוצעו על ידי זרועות הים, האוויר והיבשה של צבא הודו, הדגימו את יכולותיה המתקדמות של המערכת להתמודד עם מגוון רחב של איומים אוויריים.

הניסוי האחרון בסדרה, שנערך על ידי חיל הים ההודי, כלל יירוט מוצלח של מטרה מהירה הטסה בגובה נמוך מעל פני הים. ניסוי זה מצטרף לשורה של ניסויים מוצלחים קודמים שבוצעו על ידי שלוש הזרועות, במתארים שונים ומורכבים, ומעיד על מוכנותה המבצעית הגבוהה של המערכת. מוקדם יותר החודש, גם זרוע היבשה ההודית ביצעה ניסוי מוצלח במערכת.

מערכת ברק 8 היא מערכת הגנה אווירית ייחודית המספקת פתרון משולב להגנה מפני מגוון רחב של איומים אוויריים, לרבות טילים בליסטיים, טילי שיוט וכלי טיס בלתי מאוישים. המערכת כוללת מכ"ם רב משימתי מתקדם, מערך שליטה ובקרה, משגרים ניידים וטילים מיירטים לטווחים של עד 70 ק"מ. מרכיבי המערכת מותקנים על ספינות ומאפשרים הגנה מרחבית, מקיפה ומשולבת.

"הצלחת הניסוי מדגישה את העליונות הטכנולוגית הבלתי מתפשרת של מערכות ההגנה האווירית שפיתחנו יחד עם שותפינו בהודו," אמר מנכ"ל IAI, בועז לוי. "ברק 8 מהווה נדבך חשוב בשיתוף הפעולה האסטרטגי בין ישראל להודו, ומוכיחה פעם נוספת את יכולתה להתמודד בהצלחה עם האיומים האוויריים המתקדמים ביותר."

מנהל מפעל הגנה אווירית בחברה, עודד יעקובוביץ, הוסיף כי "רצף הניסויים המבצעיים המוצלחים עם הזרועות השונות בהודו, מעיד על עומק שיתוף הפעולה בין IAI ושלוש הזרועות והאמון הרב של הלקוח במערכות טכנולוגיות מורכבות המפותחות ומיוצרות על ידי התעשייה ההודית המקומית בשיתוף פעולה איתנו".

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית