נתניהו בזיגזג? לאחר שהציע לאלוף שרביט את ראשות השב"כ - חזר בו ובוחן מועמדים נוספים
ה"זיגזג" לכאורה בהחלטת נתניהו מעורר תהיות רבות לגבי השיקולים שהובילו לשינוי
דרמה בצמרת הביטחונית: ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע לאלוף (מיל') אלי שרביט כי לאחר מחשבה נוספת, בכוונתו לבחון מועמדים אחרים לתפקיד ראש שירות הביטחון הכללי הבא. זאת, זמן קצר בלבד לאחר שעל פי דברי שרביט עצמו, נתניהו הוא זה שפנה אליו וביקש ממנו לקחת על עצמו את התפקיד הרגיש בעת הזו.
ההתפתחות המפתיעה נחשפה בהודעה רשמית מלשכת ראש הממשלה. על פי ההודעה, נתניהו נפגש שוב עם שרביט, מפקד חיל הים לשעבר, "הודה לו על נכונותו להיקרא לדגל, אך הודיע לו כי לאחר מחשבה נוספת בכוונתו לבחון מועמדים אחרים". הודעה זו רומזת על שינוי כיוון משמעותי מצד ראש הממשלה, לאחר שככל הנראה כבר סימן את שרביט כמועמדו המועדף.
דברי לשכת ראש הממשלה עומדים בסתירה מסוימת, או לפחות מהווים התפתחות דרמטית, ביחס להצהרתו של האלוף שרביט עצמו, שפורסמה זמן קצר קודם לכן. בהצהרתו, שרביט אישר למעשה כי המינוי כבר היה על הפרק באופן קונקרטי: "התבקשתי על-ידי ראש הממשלה לקחת על עצמי את תפקיד ראש השירות ולהמשיך ולשרת את מדינת ישראל בעת הקשה הזו - וכך עשיתי". שרביט הוסיף והביע "אמון מלא ביכולתו של שירות הביטחון הכללי" ו"אמונה צנועה" ביכולותיו להובילו, תוך הדגשה כי "שירות טובת המדינה, ביטחונה וביטחון אזרחיה תמיד יהיו מעל הכל".
ה"זיגזג" לכאורה בהחלטת נתניהו מעורר תהיות רבות לגבי השיקולים שהובילו לשינוי. מינוי ראש שב"כ הוא אחד המינויים הרגישים והחשובים ביותר במערכת הביטחון, במיוחד בעת מלחמה ונוכח האתגרים המורכבים הניצבים בפני ישראל. העובדה שראש הממשלה פונה למועמד, מבקש ממנו לקבל את התפקיד, ולאחר שהמועמד מסכים "להיקרא לדגל", חוזר בו ומודיע על בחינת מועמדים נוספים – מצביעה על חוסר החלטיות או על לחצים ושיקולים אחרים, פוליטיים או מקצועיים, שנכנסו לתמונה ברגע האחרון.
כעת, הליך איתור ראש השב"כ הבא, שיחליף את רונן בר המסיים את תפקידו, נפתח למעשה מחדש, כאשר ברקע מרחפת אי-הוודאות סביב נסיבות ההחלטה הדרמטית של ראש הממשלה בנוגע לאלוף שרביט.