האקזיט של Wiz פותח דלתות: האם ישראל בדרך להפוך למעצמת סייבר עולמית?

פאנל משקיעים בכנס סייברטק בתל אביב צופה גל השקעות חדש, צמיחת חברות ענק והתבגרות של שוק ההנפקות

האקזיט של Wiz פותח דלתות: האם ישראל בדרך להפוך למעצמת סייבר עולמית?

צילום: גלעד קוולרצ׳יק

כנס סייברטק, שנערך בתל אביב, אירח פאנל משקיעים בכירים שדנו בעתיד תעשיית הסייבר הישראלית. המכירה המוצלחת של חברת Wiz, כך נראה, סימנה את ישראל כמרכז עולמי מוביל בתחום, והיא צפויה להוביל לגל השקעות חדש ולצמיחה משמעותית של חברות מקומיות.

קובי סמבורסקי, מייסד שותף ושותף מנהל ב-Glilot Capital Partners, פתח את הדיון והדגיש את מעמדה הייחודי של ישראל בתעשייה. בפאנל הייתה תמימות דעים כי המכירה של Wiz צפויה להזרים כספי השקעות חדשים לישראל. עוד עלה בפאנל כי ישראל מתאפיינת בתופעה של יזמים סדרתיים, אשר צפויים לחפש הזדמנויות חדשות בתחום הגנת הענן, בעקבות ההצלחה של Wiz.

המשקיעים התייחסו גם לשינוי בתפיסת היזמים הישראלים. מכירה ב-2-3 מיליארד דולר כבר אינה נחשבת להישג מספיק מרשים עבור יזמים ישראלים, השואפים כעת לעסקאות גדולות בהרבה. התחרות הגוברת בין חברות הסייבר מקשה על קרנות הון סיכון לבדל בין החברות השונות, ומחייבת את המשקיעים לסייע לחברות הפורטפוליו שלהן ליצור "רעש" תקשורתי משמעותי.

נושא מרכזי נוסף שעלה בפאנל הוא שוק ה-IPO. קיימת אווירה חיובית סביב הנפקות ראשוניות לציבור והאפשרות להנפיק חברה מעלה את ערכה בעיני רוכשים פוטנציאליים. דעה אחרת טוענת כי הרעב להנפקות פחת, וכי יזמים וחברות איכותיות נהנים כיום ממגוון אפשרויות לגיוס הון ולצמיחה. דעה שלישית טוענת כי הרגולציה הגוברת על עסקאות מיזוג ורכישה מאטה את השוק, וכי הנפקה עשויה להיות מהירה יותר.

המשקיעים נגעו גם בהשפעת הבינה המלאכותית על תעשיית הסייבר. צוין כי יזמים זקוקים כיום לפחות כוח אדם בזכות התקדמות הבינה המלאכותית, המאפשרת אוטומציה של משימות רבות, כמו מימוש קישורים לפלטפורמות שונות. עם זאת, הודגש כי טרנד סוכני הבינה המלאכותית עדיין בחיתוליו, והשוק עדיין לומד כיצד הלקוחות ינצלו פתרונות אבטחה מבוססי AI.

לבסוף, ציינו הדוברים כי השוק האמריקאי צפוי לראות מספר עסקאות IPO מוצלחות עד שנת 2026, מה שיחזק את התעשייה כולה.

משתתפי הפאנל: קובי סמבורסקי - מייסד שותף ושותף מנהל, Glilot Capital Partners, יאיר גבע - ראש תחום טכנולוגיה, משרד עורכי הדין הרצוג, אלן דננברג - שותף, Davis Polk & Wardwell, דן אמיגה - שותף, Picture Capital, ליאור אקביה - שותף, Viola Ventures, ליסיה בכר מנוח - יו”ר הדירקטוריון, Elron Ventures, שי מיכל - שותף מנהל, Merlin Ventures.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית