מנכ״ל WAZE לשעבר: ישראל בדרך להפוך למעצמת חברות ענק טכנולוגיות
נועם ברדין - מנכ"ל Waze לשעבר, חוזה שינוי משמעותי באקוסיסטם הישראלי, מעבר מאקזיטים מהירים לבניית חברות גלובליות מובילות. הדברים נאמרו בכנס סייברטק המתקיים בתל אביב
תחום הסייבר הישראלי, מהמובילים בעולם, עומד בחזיתו של אקוסיסטם טכנולוגי רחב ומתפתח. נועם ברדין - מנכ"ל Waze לשעבר, מומחה טכנולוגיה בעל ניסיון של עשרות שנים בתעשייה, הביע אופטימיות רבה לגבי עתיד התעשייה הישראלית, וטען בכנס סייברטק כי אנו נמצאים בנקודת מפנה היסטורית.
"אני מאמין שב-15 השנים הקרובות נראה צמיחה של חברות ישראליות אייקוניות," אמר. "חברות שישלטו בתחומן, יובילו גלובלית וימכרו מוצרים בשווי עשרות ומאות מיליארדי דולרים." תחזית זו מנוגדת לתפיסה הרווחת של האקוסיסטם הישראלי, המזוהה בעיקר עם סטארט-אפים קטנים ואקזיטים מהירים.
ברדין, שחזר לישראל לאחר תקופה ממושכת בעמק הסיליקון, שיתף בתובנותיו לגבי השינויים המשמעותיים שעבר האקוסיסטם הישראלי. "בשנת 2010, כשעזבתי, ישראל הייתה מעצמת טכנולוגיה. ידענו לבנות טכנולוגיה מדהימה, אבל לא ידענו לבנות מוצרים, חברות או עסקים," הסביר.
"היום, אני חושב שאנחנו מובילים עולמית ביכולת שלנו להגיע להתאמה מהירה בין מוצר לשוק (Product-Market Fit) בדרך חדשנית, בלי לבזבז כסף מיותר. אין חברה בעמק הסיליקון שיכולה להתחרות בחברה ישראלית בבניית מוצרים."
לדבריו, השינוי המרכזי הבא יהיה מעבר מאקוסיסטם של מוצרים לאקוסיסטם של עסקים. הוא זיהה שינוי מהותי בגישת היזמים: "בעבר, להיות יזם מצליח משמעו למכור את החברה שלך מהר. היום, האקוסיסטם מלא ביזמים שרוצים לבנות חברות גדולות. הרצון הזה הוא הבסיס לכל שינוי."
עם זאת, הדובר ציין שני אתגרים מרכזיים העומדים בפני התעשייה הישראלית בדרך להגשמת החזון: חוסר בחשיבה אסטרטגית ותרבות ארגונית שאינה מותאמת לצמיחה גלובלית. "אנחנו טקטיקנים מעולים, וזה מה שמאפשר לנו להגיע במהירות להתאמה בין מוצר לשוק," הסביר. "אבל זה גם מה שמעכב אותנו. אנחנו מפסידים למתחרים מעמק הסיליקון במכירות ובצמיחה, למרות שהמוצר שלנו עשוי להיות טוב יותר."
האתגר השני, לדבריו, הוא התרבות הישראלית הייחודית. "התרבות שלנו מאוד שטוחה וישירה, והיא מותאמת היטב למתודולוגיית הסטארט-אפ הרזה (Lean Startup). אבל התרבות הזו גם מעכבת אותנו ברגע שאנחנו מגיעים להתאמה בין מוצר לשוק, מקשה עלינו לגייס כישרונות גלובליים. אנחנו צריכים לפתח תרבות גלובלית, שתאפשר לנו למשוך את מנהלי המכירות הטובים בעולם, גם אם הם לא ישראלים."