החזון של Nvidia: סוכני AI, רובוטים חכמים ומפעלי AI
בכנס סייברטק חשף מנכ״ל NVIDIA ישראל, נתי אמסטרדם, תובנות מרתקות על התפתחות טכנולוגיית הבינה המלאכותית ויישומיה המהפכניים
בכנס סייברטק חשף מנכ״ל NVIDIA ישראל, נתי אמסטרדם, תובנות מרתקות על התפתחות טכנולוגיית הבינה המלאכותית ויישומיה המהפכניים. נתי הדגיש כי AI אינה עוד טכנולוגיה כללית, אלא פתרון ספציפי לכל תעשייה.
החדשנות מתבטאת ביכולת ללמוד ולתרגם שפות מגוונות - החל מטקסט וכלה בגלי מוח, תמונות ואפילו התקפות סייבר. המודלים המתקדמים מסוגלים להמיר מידע ממצב אחד למשנהו במהירות ודיוק חסרי תקדים.
שלוש מגמות עיקריות מניעות את התפתחות AI: הכשרה מקדימה, הכשרה תעשייתית וחשיבה היקשית. המודלים לומדים מכמויות עצומות של מידע, מתמחים בתחומים ספציפיים ומסוגלים לפרק בעיות מורכבות למרכיבים פשוטים יותר.
אמסטרדם מצביע על שני כיוונים עתידיים מרכזיים: סוכני AI אינטליגנטיים ו-AI פיזי המתבטא ברובוטיקה וכלים אוטונומיים. בערים כמו סן פרנסיסקו כבר ניתן לראות מכוניות נוהגות ללא נהג, והטכנולוגיה ממשיכה להתקדם במהירות.
תחומי היישום כוללים רפואה, תחבורה, סייבר ועוד. החדשנות מאפשרת לייעל תהליכים, לחזות מגמות ולספק פתרונות מתקדמים שטרם היו אפשריים. המהפכה הטכנולוגית רק בתחילתה, אך כבר ברור כי AI תשנה באופן מהותי את האופן שבו אנו עובדים, לומדים ומתמודדים עם אתגרים מורכבים.
אמסטרדם מדגיש שתי מגמות מרכזיות בבינה מלאכותית: "בינה מלאכותית סוכנתית" ו"בינה מלאכותית פיזית". בינה מלאכותית סוכנתית מתמקדת ביצירת סוכני AI רבים, העשויים לעלות במספרם על בני האדם, לביצוע משימות שונות. הפלטפורמה של Nvidia מאפשרת פיתוח סוכנים, ומציעה תבניות מוכנות מראש כמו סוכני אבטחת תוכנה ושירות לקוחות.
תבניות קוד פתוח אלו, שפותחו על ידי צוות ההנדסה הנרחב של Nvidia, ניתנות להתאמה אישית, ומאפשרות לעסקים לאמן סוכנים עם ידע ספציפי. לדוגמה, מוסדות פיננסיים או ספקי שירותי בריאות יכולים לבנות יועצי AI מיוחדים בתחומם. זה מסמל מעבר לעולם שבו סוכני AI רבים יזדקקו לתשתיות תומכות משמעותיות.
Nvidia רואה בבינה מלאכותית פיזית, במיוחד ברובוטים, תחום צמיחה משמעותי. התקדמות בבינה מלאכותית גנרטיבית מאפשרת לרובוטים להיות חכמים ומתוחכמים יותר, תוך שילוב מודלי שפה גדולים (LLMs) לקבלת החלטות וביצוע משימות שגרתיות וחוזרות.
רובוטים אלו ישמשו להגדלת היכולות האנושיות ואוטומציה של תהליכים בעולם הפיזי. הכשרת רובוטים תכלול צפייה בסרטונים (אימון מקדים), הדרכה אנושית (אימון מתקדם) ופירוק משימות לפעולות קטנות על ידי סוכני AI (היגיון).
התפתחות זו מובילה ל"מפעלי AI", שבהם נתונים מעובדים ליצירת מוצרים ושירותים חדשים, תוך הפיכת מרכזי עלות למקורות הכנסה. מנכ"ל Nvidia, ג'נסן הואנג, רואה בישראל מרכז עולמי מוביל למחקר AI, עם כישרונות וסטארטאפים רבים, ומקווה לשחזר את הצלחת הסייבר בתחום ה-AI.