נדב צפריר, מנכ"ל צ'ק פוינט, נכנס לתפקיד: "העולם היברידי – האבטחה חייבת להתאים"

המנכ"ל החדש של ענקית הסייבר, שהחליף את המייסד גיל שויד, משרטט את חזונו לעתיד האבטחה בעולם מרושת
 

נדב צפריר, מנכ"ל צ'ק פוינט, נכנס לתפקיד: "העולם היברידי – האבטחה חייבת להתאים"

צילום: גלעד קוולרצ׳יק

נדב צפריר, מנכ"ל צ'ק פוינט החדש, המנכ"ל השני בלבד בתולדות החברה ב-32 שנות קיומה, החליף את גיל שויד, מייסד החברה ואחת הדמויות המרכזיות בתעשיית הסייבר העולמית. צפריר ציין בכנס סייברטק כי הוא רק ב-100 הימים הראשונים בתפקיד. בהתייחס לשאלה האם הוא כבר מצטער שלקח את התפקיד - הוסיף בבדיחות הדעת כי "אנחנו מחליפים מנכ"לים כל 32 שנה, אז יש עוד זמן."

הוא הדגיש את כובד המשקל של התפקיד: "זה לא רק להחליף מנכ"ל, זה להיכנס לנעליים של המייסד שלנו, שפשוטו כמשמעו המציא את התעשייה הזו." צפריר הזכיר כי שוייד זיהה את הפוטנציאל העצום של האינטרנט כבר ב-1993, והבין שאבטחה תהיה רכיב הכרחי במימושו. "זה מדהים אותי שהוא כתב את חומת האש הראשונה," אמר צפריר, "ואנשים בצ'ק פוינט מספרים לי שעדיין יש שרידים מאותו קוד בחומות האש שלנו היום."

בהתייחסו לאבולוציה של התחום מאז, צפריר דיבר על המעבר מ"חומת אש" (Firewall) מסורתית למה שהוא מכנה "חומת אש היברידית מרושתת" (Hybrid Mesh Firewall). הוא הסביר כי הדיונים בעבר, שנגעו ל"מותה של חומת האש" או למעבר מוחלט לענן, התחלפו בהבנה שהמציאות מורכבת יותר – העולם הוא היברידי.

"העולם הוא היברידי," קבע צפריר. "מרכזי הנתונים שלנו לא נעלמים, ובמקביל אנחנו צורכים יכולות, שירותי אחסון ומחשוב בענן, ואפילו במספר עננים שונים (מולטי-ענן)." לדבריו, רשת מרושתת (Mesh) היא רשת בעלת קישוריות גבוהה, הפרוסה בכל מקום, והמונח "היברידי" מבטא את הגמישות והזריזות הנדרשות כדי ליצור את הקישוריות הזו בכל מקום ובמגוון דרכים – לעיתים דרך הענן, ולעיתים באופן ישיר.

"יש לנו את הרשת ההיברידית הזו, שאנו מאמינים שהיא ארכיטקטורת ברירת המחדל," סיכם צפריר, תוך שהוא מציין שארגונים קטנים מאוד עשויים להסתפק בפתרונות פשוטים יותר, אך עבור רוב הארגונים, המציאות המורכבת מחייבת פתרון מקיף וגמיש. דבריו של צפריר ממחישים את האתגרים וההזדמנויות העומדים בפני תעשיית אבטחת המידע בעידן שבו הגבולות בין העולם הפיזי לווירטואלי הולכים ומיטשטשים, והאיומים נעשים מתוחכמים וערמומיים יותר.

צפריר, מדגיש כי אינו מאמין שספק אחד יכול לספק את כל צרכי האבטחה, ולכן צ'ק פוינט מתמקדת בליבה – תשתית הקישוריות – ומציעה פתרונות מובילים בתחומים כמו חומת אש, WAF והתקני קצה, המנוהלים באופן מאוחד. עם זאת, החברה מאמצת "פילוסופיית גן פתוח", המאפשרת אינטגרציה עם פתרונות של ספקים אחרים, מתוך הכרה שארגונים רבים מעדיפים סביבה מרובת ספקים.

רכישת Perimeter 81 מחזקת את יכולות ה-Secure Access Service Edge של צ'ק פוינט, תחום צומח ומרכזי באבטחת הרשת ההיברידית. צפריר מציין כי פתרון ה-SASE של צ'ק פוינט גמיש יותר מהפתרונות המסורתיים, ומאפשר קישוריות מכל מקום לכל מקום.

שיתוף הפעולה עם Wiz, שנרכשה על ידי גוגל, מדגים את מחויבותה של צ'ק פוינט לפלטפורמה פתוחה, המאפשרת ללקוחות לבחור את הפתרונות הטובים ביותר, גם אם אינם של צ'ק פוינט, ולשלבם בפלטפורמה אחודה. צפריר רואה ברכישת Wiz על ידי גוגל הזדמנות להרחיב את שיתוף הפעולה עם אחד מספקי הענן המובילים.

הבינה המלאכותית

צפריר דן באתגרים ובהזדמנויות שמציבה הבינה המלאכותית (AI) בתחום הסייבר. צפריר סבור שמדובר ב"תחרות למידה מתמדת", שבה התוקפים, לרוב, מנצלים טכנולוגיות חדשות מהר יותר מהמגנים. לטענתו, בטווח הקצר, נראה עלייה בפערים ובהתקפות מתוחכמות יותר, בשל התרחבות משטח התקיפה והשימוש ב-AI על ידי תוקפים מקצועיים יותר.

עם זאת, בטווח הארוך, AI טומנת בחובה הזדמנות משמעותית להגנה, שכן היא מאפשרת אוטומציה של משימות שגרתיות ומסייעת לזהות ולמנוע איומים בצורה יעילה יותר. צ'ק פוינט, לדבריו, רותמת את ה-AI להגנה, עם 79 סוכני AI הפועלים בענן, מספקים מודיעין ומפיצים אותו לכל נקודה ברשת.

החברה משתמשת ב-AI גם לחיזוי בעיות ברשת (AIOps). צפריר מדגיש את המחויבות המתמשכת של צ'ק פוינט להתאמה בתחום ה-AI, כדי להעניק ללקוחותיה את ההגנה הטובה ביותר. הוא מציין כי ישראל היא מעצמת סייבר עולמית, שנייה רק לארה"ב, הרבה בזכות הסינרגיה שבין השירות הצבאי לתעשייה.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית