מערך הסייבר הלאומי מדווח על עלייה דרמטית בהיקף ניסיונות התקיפה מצד איראן וחיזבאללה
ניצן עמר, סמנכ”ל והעומד בראש חטיבת ההגנה במערך הסייבר, ציין כי למרות העלייה המשמעותית בהיקף התקיפות, אף מתקפה לא הצליחה לפגוע בתשתיות הלאומיות
בכנס סייברטק הבינלאומי שנערך בתל אביב, חשף בכיר במערך הסייבר הלאומי את ההצלחה הישראלית המרשימה בהגנה על המרחב הקיברנטי הלאומי מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל". ניצן עמר, סמנכ”ל והעומד בראש חטיבת ההגנה במערך הסייבר, ציין כי למרות העלייה המשמעותית בהיקף התקיפות, אף מתקפה לא הצליחה לפגוע בתשתיות הלאומיות או ביכולת הפעולה של צה"ל.

[צילום: גלעד קוולרצ׳יק]
"מאז השבעה באוקטובר, אנו עדים להסלמה משמעותית בפעילות העוינת של איראן וחיזבאללה נגד גופים ישראליים," אמר עמר. "מטרתם העיקרית הייתה איסוף מידע על אזרחים ישראלים ושיבוש שגרת החיים". הוא פירט את סוגי המתקפות, שכללו ניצול מהיר של פרצות אבטחה חדשות, תקיפת מכשירי OT ו-IoT, עלייה של 300% בניסיונות פישינג, מתקפות DDoS בהיקף חסר תקדים וניסיונות תקיפה דרך ספקי שירותי מחשוב (MSP).
למרות האתגרים, הדגיש עמר: "מאז השבעה באוקטובר, לא נרשמה ולו מתקפה מוצלחת אחת על המרחב הקיברנטי הישראלי. אף מתקפה לא הצליחה לפגוע בתשתיות הלאומיות או בחופש הפעולה המבצעי של צה"ל."
ההצלחה, לדבריו, נובעת משילוב של מספר גורמים. בראשם, "כיפת הסייבר הלאומית" – תוכנית הגנה מתקדמת שהוצגה לפני שלוש שנים והפכה למבצעית. התוכנית משלבת מודיעין רב-מקורות, מרכז שליטה ובקרה (SOC) לאומי ייחודי, טכניקות מחקר מתקדמות ושיטות הגנה אקטיביות חדשניות. כמו כן, צוין השימוש ב"מפעל המידע", המבוסס על מנוע היתוך נתונים מתקדם ויכולות בינה מלאכותית.
בנוסף, עודכנה האסטרטגיה הלאומית בתחום הסייבר כדי להתמודד עם אתגרי העתיד. עמר ייחס את ההישגים לעבודה הקשה של אנשי מערך הסייבר הלאומי ושותפיהם בארץ ובעולם, ביניהם גופי הביטחון, יחידות הסייבר המגזריות, גופים העוסקים בתשתיות קריטיות, סוכנויות סייבר בינלאומיות, חברות סטארט-אפ וארגונים נוספים.