פרשנות | עתיד הסייבר: למה שירותים מנוהלים הם הכרח

מערכות אלו מייצרות התרעות ונתונים באופן רציף, המובילים לעומס מידע, צווארי בקבוק תפעוליים ולסיכון מוגבר לפספס איומים אמיתיים

פרשנות | עתיד הסייבר: למה שירותים מנוהלים הם הכרח

תמונה: CYBERcom

במציאות שבה איומי סייבר מתפתחים במהירות, ובמיוחד במציאות שבה חברות ישראליות כבר לא יכולות להסתמך רק על אמצעי אבטחה מיושנים ותגובתיים, כדאי להיות צעד אחד לפני התוקפים. 

חברות וארגונים חייבים לאמץ אסטרטגיות סייבר פרואקטיביות שלא רק מגנות על הנכסים, אלא גם תומכות בצמיחה וביעדים עסקיים. עבור מנמ"רים, מנהלי אבטחת מידע ומנהלי IT, האתגר הוא לא רק אימוץ כלי אבטחה חדשים, אלא יצירת מערך אבטחה חכם ויעיל יותר.

האתגר: יותר מדי כלים, יותר מדי מורכבות. חברות כיום משתמשות במגוון כלים ופתרונות אבטחה. לחברות קטנות בממוצע יש כ-10 כלי אבטחת מידע, וככל שהחברה גדלה כמות המערכות גדלה משמעותית. 

מערכות אלו מייצרות התרעות ונתונים באופן רציף, המובילים לעומס מידע, צווארי בקבוק תפעוליים ולסיכון מוגבר לפספס איומים אמיתיים. ניהול כל הכלים האלה בתוך הארגון דורש משאבים משמעותיים, מומחיות מיוחדת והשקעה מתמשכת – שלא כל ארגון יכול להרשות לעצמו.

זה בדיוק המקום שבו שירותי אבטחה מנוהלים (MSS) ואינטגרציות חלקות נכנסים לתמונה. עבודה עם ספק שירותי אבטחה מנוהלים (MSSP) או אימוץ שירותי Managed Detection & Response (MDR) מאפשרת לצוותי האבטחה בארגון להתמקד בניהול סיכונים אסטרטגי במקום במשימות אבטחה שוטפות.

למה זה קריטי? איומי סייבר מתרחשים באופן תמידי ולכן האבטחה שלכם צריכה MSSP, שירות אבטחה מנוהל שמספק ניטור מסביב לשעון ותגובה מהירה לאירועים כדי לשמור על המערכות שלכם מוגנות. עם מחסור עולמי בכוח אדם בתחום הסייבר, שירות MSSP מספק גישה למומחים ברמה הגבוהה ביותר ללא הצורך בגיוס והכשרה יקרים. הקמת SOC פנימי היא הוצאה כבדה. 

שירות MSSP מייתר הוצאות הוניות גבוהות (CapEx), והופך אותן להוצאות תפעוליות (OpEx) קבועות צפויות ונוחות. שירותי MSSP משתמשים באוטומציה ובאסטרטגיות תגובה מוגדרות מראש כדי לזהות ולנטרל איומים במהירות גבוהה יותר.

בעוד ששירותים מנוהלים משפרים את היעילות, אינטגרציה נכונה של כלי האבטחה חשובה לא פחות. צוותי אבטחה צריכים לבחור בפלטפורמות שעובדות יחד בצורה חלקה כדי לצמצם את המורכבות ולשפר את ההגנה. פלטפורמות אבטחה עם אינטגרציות מובנות מספקות תמונת מצב בזמן אמת של איומים על פני תחנות קצה, רשתות וסביבות ענן, תוך שילוב יכולות זיהוי, תגובה ואוטומציה. 

אינטגרציות נתמכות יצרן (Native) מפחיתות את הצורך בתחזוקה מתמדת, ומאפשרות לצוותי האבטחה להתמקד באיומים אמיתיים במקום בפתרון בעיות תאימות בין כלים. מערך אבטחה שמבין את הקונטקסט של האירוע בהתאם למקור המדווח מבטיח זיהוי איומים מדויק ותגובה מהירה ומושכלת בעת מתקפה.

חברות וארגונים ישראליים פועלים באחת מהסביבות המאוימות ביותר בעולם מבחינת סייבר. מעבר לעלייה העולמית במתקפות כופרה, פישינג ואיומים פנימיים, חברות ישראליות מתמודדות עם איומים מתקדמים ומתמשכים APT, לוחמת סייבר מדינתית ותקיפות האקטיביסטיות אידיאולוגיות שמטרתן לשבש פעילות, לגנוב מידע ולפגוע בחוסן הלאומי. 

במציאות הזו, שילוב בין שירותי אבטחה מנוהלים לפתרונות אבטחה אינטגרטיביים הוא לא רק החלטה אסטרטגית – אלא הכרח. הגישה הזו מפשטת את ניהול האבטחה, מזרזת תגובה לאיומים ומחזקת את ההגנה הכוללת, תוך שמירה על הצלחת הארגון. כדי להוביל, על אנשי הסייבר להפסיק להסתמך על הגנה תגובתית ולאמץ אסטרטגיית סייבר פרואקטיבית רוחבית כולל מקרים ותגובות אוטומטיים. 

העתיד של אבטחת הסייבר תלוי בפתרונות מחוברים שמבינים אחד את השני, מעניקים נראות בזמן אמת, תגובה מהירה ועמידות מול איומים מתפתחים. האם העסק שלכם מוכן לאתגרי הסייבר הייחודיים לישראל? 

חברת CYBERcom משתתפת בכנס CYBERTECH 2025 שמתקיים ב-EXPO תל אביב בין התאריכים 24.3.2025 ל-26.3.2025.


ג'קי אנג'ל, VP IT & MSSP, חברת CYBERcom

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית