רפאל מרחיבה פעילות לאיחוד האמירויות: הממשלה אישרה הקמת חברת בת חדשה באבו דאבי
החלטת ממשלה חריגה מאשרת לרפאל מערכות לחימה מתקדמות להקים חברה בבעלות מלאה באיחוד האמירויות, במטרה להרחיב את פעילותה בשוק המקומי והאזורי
ממשלת ישראל אישרה את הקמתה של חברת בת חדשה של רפאל מערכות לחימה מתקדמות בע"מ באיחוד האמירויות הערביות. ההחלטה, שאושרה ב-21 בפברואר 2025, מהווה צעד משמעותי בהרחבת הפעילות העסקית של רפאל במדינה ובאזור המזרח התיכון כולו, זאת על רקע הסכמי הנורמליזציה שנחתמו בין ישראל לאיחוד האמירויות.
החברה החדשה, שתקרא RDSE LTD. או שם אחר שיאושר על ידי הרשויות המוסמכות, תפעל מתוך Abu Dhabi Global Market (ADGM) ותעסוק בשיווק, מכירה, פיתוח, אינטגרציה, התאמה, הכשרה, תמיכה תחזוקתית וייצור של מוצרי ושירותי רפאל ושל חברות קשורות. בנוסף, החברה תממש התחייבויות רכש גומלין של רפאל באיחוד האמירויות.
ההון הרשום של החברה יעמוד על 10 מיליון דולר אמריקאי, והוא יחולק ל-100,000 מניות. ההון המונפק והנפרע יוחזק במלואו על ידי רפאל. החשיפה הכוללת של רפאל לחברה, במישרין או בעקיפין, לא תעלה על 50 מיליון דולר אמריקאי.
החברה תנוהל על ידי אסיפה כללית, דירקטוריון ומנהל כללי, כמקובל בדין המקומי. בדירקטוריון יכהנו עד 5 דירקטורים, אשר ימונו על ידי האסיפה הכללית. מנכ"ל החברה ימונה על ידי הדירקטוריון.
ההחלטה כוללת סעיפים המבטיחים פיקוח ממשלתי הדוק על פעילות החברה, תוך שמירה על האינטרסים הביטחוניים של מדינת ישראל. החלטות מהותיות של החברה יחייבו אישור של האסיפה הכללית, והצבעת רפאל באסיפה הכללית בנושאים אלו תהיה כפופה לאישור דירקטוריון רפאל. כמו כן, רפאל תפעל ביחס לחברה בהתאם להוראות הביטחון של הממונה על הביטחון במערכת הביטחון (מלמ"ב).
ההחלטה מדגישה כי הקמת החברה אינה פוטרת את רפאל מחובותיה על פי חוק הפיקוח על יצוא ביטחוני, וכי כל העברת ידע מרפאל לחברה טעונה אישור מראש ובכתב של משרד הביטחון.
הקמת חברת הבת של רפאל באיחוד האמירויות מהווה אבן דרך משמעותית בשיתוף הפעולה הכלכלי והביטחוני בין שתי המדינות, וצפויה לתרום להרחבת פעילותה של רפאל בשוק הבינלאומי.