הון סיכון אמריקאי זורם לישראל: סטארטאפים ביטחוניים ישראלים מושכים השקעות ענק

חברות הון סיכון אמריקאיות ממקדות את תשומת הלב בישראל, ומשקיעות בחברות טכנולוגיה צבאיות שצמחו מאז המלחמה בעזה ובלבנון. המטרה: חוזים בארה"ב ובאירופה, שם צפוי גידול בהוצאות הצבאיות

הון סיכון אמריקאי זורם לישראל: סטארטאפים ביטחוניים ישראלים מושכים השקעות ענק

תמונת מייסדי קלע טכנולוגיות (מימין לשמאל – עמר בר אילן, אלון דרור, חמוטל מרידור, ג'ייסון מני) קרדיט: יוסי אלטרמן

חברות הון סיכון שבעבר השקיעו בעיקר בסטארטאפים ביטחוניים אמריקאים, פונות כעת לישראל. על פי דיווח של שרון ויינברגר (wsj.com), הן מחפשות חברות טכנולוגיות צבאיות ישראליות שפרחו מאז פרוץ המלחמה בעזה ובלבנון. 

הסיבה העיקרית להשקעה היא האמונה שחברות ישראליות יוכלו להתחרות על חוזים בארה"ב ובמדינות אירופה, שם צפוי גידול בהוצאות הצבאיות בשנים הקרובות. סטארטאפ ישראלי בשם "קלע" (Kela) משך לאחרונה השקעות משתי קרנות הון הסיכון הגדולות ביותר בארה"ב הפועלות בשוק הביטחוני, וגם מזרוע ההשקעות של ה-CIA.

"זוהי ההשקעה הגדולה הראשונה של הון סיכון בישראל," אמר דייוויד קאהן מסיקויה קפיטל, אשר מימנה את סבב הסיד של קלע. לוקס קפיטל הצטרפה בסבב הבא, סבב A. סך כל ההשקעות בקלה הגיע ל-39 מיליון דולר. 

המוצר של קלע אינו נשק ספציפי, כמו כטב"ם או טיל, אלא תוכנה המשלבת טכנולוגיות מסחריות וצבאיות, ליישומים כמו הגנת גבולות. המטרה של החברה היא להתחרות על חוזים לפיתוח ושילוב של מערכות נשק מרכזיות, לדברי המייסדת-שותפה והנשיאה חמוטל מרידור.

ישראל מקווה להשקעות נוספות בסקטור הטכנולוגיה הביטחונית, שעדיין נשלט על ידי חברות ותיקות כמו אלביט מערכות, התעשייה האווירית ורפאל. משרד הביטחון ואוניברסיטת תל אביב אירחו לאחרונה את פסגת הטכנולוגיה הביטחונית הראשונה בישראל, במטרה לחבר בין משקיעים, חברות וגורמי ממשל. בשבוע הבא ישנו כנס ״דיפנס טק״ שיחשוף חברות הזנק ביטחוניות. 

אמנם סטארטאפים ביטחוניים ישראליים חדשים יחסית בשוק, אך המשקיעים בוטחים בניסיון הטכנולוגי של המדינה. חברות סייבר ישראליות כבר נהנו בעבר מהשקעות עמק הסיליקון. 

לפי נתוני ארגון "סטארט-אפ ניישן סנטרל", הפועל בתל אביב, ישנן כיום יותר מ-300 חברות ישראליות הפועלות בסקטור הביטחוני, לעומת 160 בלבד לפני שנה. ההשקעה הגדולה בקלה משקפת את האמון בפוטנציאל של סטארטאפים ביטחוניים ישראליים.

האתגר הגדול ביותר עבור חברות ישראליות יהיה לחדור לשוק הפנטגון, בו חברות אמריקאיות מתקשות להתחרות בענקיות הביטחוניות. עם זאת, ניסיונן של חברות כמו קלע מהווה יתרון משמעותי.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית