מטוס קרב KF-16 של חיל האוויר הדרום קוריאני שחרר בטעות פצצות על אזור אזרחי
חיל האוויר הדרום קוריאני התנצל על התקרית והודיע על הקמת ועדה לחקירת הסיבות לאירוע ולהערכת הנזקים
ב-6 במרץ 2025, במהלך תרגיל אש חיה משותף עם הצבא, מטוס קרב KF-16 של חיל האוויר הדרום קוריאני שחרר בטעות שמונה פצצות MK-82 על אזור אזרחי בעיר פוצ’ון, הסמוכה לגבול עם צפון קוריאה. דיווח של רויטרס.
הפצצות נפלו מחוץ לטווח הירי המיועד, וכתוצאה מכך נפצעו 15 אנשים – 13 אזרחים ושני חיילים. מצבם של שניים מהאזרחים הוגדר קשה. בנוסף, נגרם נזק לחמישה בתים ולכנסייה קתולית, מה שהוביל לפינוי תושבים מהאזור מחשש לפצצות שלא התפוצצו.
חיל האוויר הדרום קוריאני התנצל על התקרית והודיע על הקמת ועדה לחקירת הסיבות לאירוע ולהערכת הנזקים. הם הבטיחו לספק פיצויים לנפגעים ולנקוט בצעדים הנדרשים בעקבות הממצאים.
תקרית זו מצטרפת לשורת תאונות קודמות של מטוסי KF-16 בדרום קוריאה. בנובמבר 2022, מטוס KF-16 התרסק עקב תקלה במנוע, אך הטייס נפלט בשלום. חקירה מאוחרת יותר גילתה כי אום חסר במשאבת הדלק, שלא הותקן במשך 12 שנים, היה הגורם לתקלה.
בספטמבר 2023, מטוס נוסף התרסק במהלך המראה מבסיס בסאוסן, וגם במקרה זה הטייס נפלט בשלום. בעקבות התקריות, חיל האוויר הדרום קוריאני ביצע בדיקות מקיפות למנועי המטוסים כדי למנוע תאונות דומות בעתיד. 
חיל האוויר הדרום קוריאני מפעיל כ-550 מטוסי קרב, כולל דגמים מתקדמים כמו F-15K, KF-16 וחמקני F-35A. ה-KF-16, גרסה מותאמת של ה-F-16, מהווה את עמוד השדרה של חיל האוויר הדרום קוריאני, עם כ-167 מטוסים. המטוסים משודרגים לתקן בלוק 70 במסגרת חוזה של 1.2 מיליארד דולר שנחתם ב-2016 עם לוקהיד מרטין, יצרנית המטוס.
בנוסף, המדינה משקיעה מיליארדים בפיתוח מטוס הקרב המקומי KF-21 Boramae, שאמור להחליף את הדגמים הוותיקים החל מ-2026.   
התרגיל שבו התרחשה התקרית היה חלק מאימונים משותפים עם ארצות הברית, שנועדו לשפר את המוכנות המבצעית מול איומים מצפון קוריאה. תרגילים אלו כוללים תרחישים של פלישה מפתיעה, תקיפת בסיסי טילים ומתקנים אסטרטגיים בצפון. הם נועדו לשפר את היכולת להגיב במהירות וביעילות לכל פרובוקציה של האויב. 
עם זאת, התקרית האחרונה מעלה שאלות לגבי בטיחות התרגילים הצבאיים באזורים מאוכלסים. תושבי פוצ’ון הביעו בעבר חששות לגבי הקרבה של שטחי האימונים לבתיהם, והאירוע הנוכחי מחזק את הצורך בבחינה מחודשת של נהלי הבטיחות. הוועדה שהוקמה תצטרך לבחון את הסיבות לתקלה, כולל אפשרות של כשל טכני או טעות אנוש, ולהמליץ על צעדים למניעת תקריות דומות בעתיד.
במקביל, התקרית עשויה להשפיע על התרגילים הצבאיים המתוכננים בעתיד. בעבר, בעקבות תאונות, חיל האוויר הדרום קוריאני ביטל או דחה תרגילים כדי לבדוק את מצב המטוסים ולוודא את בטיחותם. כך היה בנובמבר 2022, כאשר תרגיל “הנשר הדואה” בוטל לאחר התרסקות מטוס KF-16. 
בסיכומו של דבר, התקרית בפוצ’ון מדגישה את הסיכונים הכרוכים בתרגילים צבאיים בקרבת אזורים מאוכלסים ואת הצורך בתשומת לב מיוחדת לבטיחות התושבים. החקירה המתנהלת תספק תובנות לגבי הגורמים לתקרית ותסייע בקביעת הצעדים הנדרשים למניעת מקרים דומים בעתיד.