קבוצת ההאקרים "Handala" טוענת שפרצה למערכות המשטרה – המשטרה מכחישה
לפי גורמים במשטרה, כל המסמכים שהודלפו הם ברמת סיווג בלמ"ס (בלתי מסווג), ואין בהם מידע רגיש או סודי | חשש כי נפרץ שרת של צד ג׳ במשק הישראלי שהחזיק את המסמכים
קבוצת ההאקרים "Handala", המזוהה עם המשטר האיראני, הודיעה כי הצליחה לחדור למערכות המחשוב של משטרת ישראל ולגנוב מידע רגיש. בהודעה שפרסמה הקבוצה, נטען כי בידיהם כ-350,000 מסמכים דיגיטליים הכוללים מידע אישי של אזרחים ישראלים, לרבות מספרי זיהוי ותמונות.
לצד ההודעה, פרסמה הקבוצה הצהרה תוקפנית ומאיימת: "האם תכחישו גם את זה? האם השועלים שלכם בחליפות ימשיכו לסובב שקרים, לארוג נרטיבים כדי להגן על החזית המתפוררת שלכם? האם תפסלו את זה כעוד המצאה, עוד קונספירציה? האמת כבר לא בשליטתכם. האמת כבר לא נתונה למניפולציה שלכם."
מנגד, משטרת ישראל הכחישה את הטענות מכל וכל. מהמשטרה נמסר כי לא בוצעה כל פריצה למערכות המשטרה וכי אין חשש לדליפת מידע סודי. עם זאת, במשטרה הודו כי קיים חשד שקבוצת ההאקרים הצליחה להגיע לבסיס נתונים של צד ג' במשק הישראלי, אשר החזיק במסמכים הקשורים למשטרה.
"מדובר בניסיון נוסף של גורמים עוינים לפגוע בביטחון המדינה ובאזרחיה," נמסר מהמשטרה, "אנו פועלים בשיתוף פעולה עם גורמי הסייבר הרלוונטיים כדי לחקור את האירוע ולמנוע הישנות מקרים דומים בעתיד."
לפי גורמים במשטרה, כל המסמכים שהודלפו הם ברמת סיווג בלמ"ס (בלתי מסווג), ואין בהם מידע רגיש או סודי. עם זאת, עצם החשיפה של מידע אישי, גם אם אינו מסווג, מעוררת דאגה בקרב אזרחים רבים.
השאלה המרכזית כעת היא האם הרשות להגנת הפרטיות תכנס לתמונה ותפתח בחקירה עצמאית. הרשות, האמונה על הגנה על מידע אישי של אזרחים, מוסמכת לחקור אירועי דליפת מידע ולנקוט באמצעים משפטיים נגד גופים שלא עמדו בהוראות החוק.
נכון לעכשיו, לא ברור האם הרשות להגנת הפרטיות תפתח בחקירה. עם זאת, עצם האירוע מעלה שוב את הצורך בהגברת המודעות לאבטחת מידע והגנה על הפרטיות בעידן הדיגיטלי.
הפרשה ממשיכה להתפתח, וייתכן שבימים הקרובים יתגלו פרטים נוספים על היקף הפריצה והמידע שהודלף. בינתיים, אזרחים רבים בישראל חשים חוסר נוחות וחוסר ביטחון, וממתינים לבירור מעמיק של האירוע ולנקיטת צעדים להבטחת הגנת הפרטיות שלהם.