גשר דיגיטלי בין גרמניה לישראל: שותפות חדשה תניע חדשנות טכנולוגית
הסכם חדש יקדם חדשנות בתחומי הבינה המלאכותית, הזהויות הדיגיטליות ותשתיות ענן ממשלתיות בין המדינות
גרמניה וישראל החלו ביישומו של הסכם שיתוף פעולה פורץ דרך בתחומי הדיגיטציה והחדשנות. נציגי מערך הדיגיטל הלאומי ונציגי המשרד הפדרלי לתחבורה ולתשתיות דיגיטליות של גרמניה נפגשו לסבב הפגישות הראשון, אשר מציין את תחילת הפעילות המעשית במסגרת ההסכם ההיסטורי שנחתם בנובמבר האחרון בברלין.
על פי דיווח של מערך הדיגיטל הלאומי, ההסכם נחתם על ידי שר התחבורה והתשתיות הדיגיטליות הגרמני, שגריר ישראל בגרמניה ונציגי מערך הדיגיטל הלאומי, ומגדיר מסגרת מקיפה לשיתוף פעולה אסטרטגי בין שתי המדינות בתחומי המדיניות הדיגיטלית, החדשנות והטכנולוגיה.
מרכז הכובד של ההסכם הוא הקמת פורום דיאלוג דיגיטלי משותף, אשר יתמקד בפיתוח וקידום תחומי ליבה מרכזיים: זהויות דיגיטליות, בינה מלאכותית, ניהול וזרימת נתונים, ותשתיות ענן ציבוריות למגזר הממשלתי. דגש מיוחד יושם על חילופי ידע בנושא אסטרטגיות דיגיטליות לאומיות, במטרה לאפשר למידה הדדית וקידום מדיניות המבוססת על ניסיון מעשי.
מנכ"לית מערך הדיגיטל הלאומי, שירה לב-עמי, הביעה התרגשות מהשותפות החדשה ואמרה: "שיתוף הפעולה עם ממשלת גרמניה צפוי לקדם משמעותית את החדשנות הדיגיטלית בשתי המדינות. ההסכם יאפשר העמקת חילופי ידע בתחומים מרכזיים ויתרום לחיזוק השירותים הדיגיטליים הממשלתיים והמגזר העסקי בשתי המדינות.״
השר הפדרלי לתחבורה ולתשתיות דיגיטליות של גרמניה, וולקר וויסינג, הדגיש את חשיבות היוזמה עבור גרמניה: "הדיאלוג הדיגיטלי מסמן העמקה משמעותית של השותפות האסטרטגית בין גרמניה וישראל. באמצעות קידום החדשנות וניצול הידע ההדדי, נחזק את שיתוף הפעולה הכלכלי ונעמיק את הקשר ההדוק בין המדינות."
ההסכם בין גרמניה לישראל מצביע על הכרה בחשיבות העצומה של טכנולוגיות מתקדמות ופתרונות דיגיטליים לקידום כלכלי וחברתי. שתי המדינות מקוות להפיק תועלת משיתוף הפעולה, אשר צפוי להוביל לפיתוח פתרונות חדשניים, חיזוק תשתיות דיגיטליות, ושיפור השירותים הניתנים לאזרחים ולעסקים.