שיתוף פעולה טכנולוגי בין ליאונרדו לבייקאר: מערכות מכ"ם ואלקטרוניקה חדשות לכטמ"מים טורקיים
ביקור נשיא ליאונרדו במפעלי בייקאר בטורקיה מסמן התקדמות משמעותית לשיתוף פעולה טכנולוגי בין החברות
תאגידי התעשייה הביטחונית האיטלקי ליאונרדו והטורקי BAYKAR נמצאים במגעים לשיתוף פעולה טכנולוגי, אשר צפוי להביא לכך שמערכות מכ"ם ואלקטרוניקה מתקדמות מתוצרת ליאונרדו יותקנו בכטמ"מים מתוצרת בייקאר. הנשיא של תאגיד ליאונרדו, רוברטו צ'ינגולני, ביקר בשבוע שעבר במפעלי BAYKAR בטורקיה, נפגש עם הנהלת החברה ובחן את קווי הייצור של הכטמ"מים מדגם ביירקטאר TB-2, שנעשה בהם שימוש מבצעי בנגורנו-קרבאך, באוקראינה ובלוב.
על פי דיווח של מקור בהנהלת ליאונרדו לדפנס ניוז, הפגישות התמקדו במציאת דרכים ליצירת סינרגיה טכנולוגית בין שני התאגידים. לכטמ"מים מתוצרת BAYKAR יש נוכחות מרשימה בשוק העולמי של כלי הטיס הבלתי מאוישים, בעוד שליאונרדו כבר מכרה 50 כטמ"מים מדגם FALCO מתוצרתה והיא שותפה בפרויקט EURODRONE עם ספרד, צרפת וגרמניה, שמטרתו ייצור משותף של כטמ"מ אירופי בעתיד.
ליאונרדו מתמחה בפיתוח אלקטרוניקה, חיישנים ומערכות מכ"ם מתקדמות, כדוגמת המכ"ם האלקטרוני גמביאנו, אשר מיועד לפעול בכטמ"מ האירופי המתוכנן. כתוצאה משיתוף הפעולה, ליאונרדו תוכל להתקין מערכות אלו גם במוצרי בייקאר, מה שיאפשר לשני התאגידים להרחיב את נוכחותם בשוק הביטחוני העולמי.
מקורות בתאגיד ליאונרדו ציינו כי נשיא התאגיד, רוברטו צ'ינגולני, הדגיש את החשיבות של יצירת סינרגיה טכנולוגית עם החברה הטורקית, בדומה לשותפות הקיימת בין ליאונרדו לתאגיד הגרמני ריינמטאל. באוקטובר האחרון, החליטו ליאונרדו וריינמטאל לייצר במשותף נגמ"שים וטנקים עבור צבא איטליה, כאשר ליאונרדו תספק את האלקטרוניקה והצריחים וריינמטאל תייצר את הפלטפורמות.
בחודש שעבר, רכשה BAYKAR טורקיה את החברה האיטלקית פיאג'יו אירוספייס, אשר הייתה בכינוס נכסים. עסקה זו מחזקת את מעמדה של BAYKAR בשוק התעופה והחלל האירופי ומאפשרת לה להרחיב את פעילותה גם בתחום האלקטרוניקה והפיתוח הטכנולוגי. העסקה צפויה להאיץ את תהליך שיתוף הפעולה בין BAYKAR וליאונרדו, ולתרום להרחבת היכולות הטכנולוגיות של שני התאגידים בתחומי המכ"ם, האלקטרוניקה והכטמ"מים.
שיתוף הפעולה המתגבש בין ליאונרדו לבייקאר צפוי להביא לשיפור נוסף ביכולות המבצעיות של הכטמ"מים הטורקיים ולהגביר את נוכחותם בשוק הביטחוני העולמי. כך, יוכלו שני התאגידים להציע פתרונות מתקדמים ומקיפים יותר ללקוחותיהם, תוך ניצול היתרונות הטכנולוגיים של כל אחד מהתאגידים.