שיתוף פעולה פורץ דרך בין מטוסי F-35 וכטמ"מים: החזון של לוקהיד מרטין לעתיד הלחימה האווירית
על פי דיווח של ARMY RECOGNITION, לוקהיד מרטין הציגה את התכנית המהפכנית CCA לשילוב כלי טיס מאוישים ובלתי מאוישים
על פי דיווח של ARMY RECOGNITION, במהלך השנה שעברה הצליחה חברת לוקהיד מרטין לבצע בהצלחה שיתוף פעולה מבצעי בין מטוס הקרב החמקני F-35 לבין כטמ"מ (כלי טיס בלתי מאויש), כאשר שני כלי הטיס פועלים יחד בזירת לחימה אווירית. בראשית השנה הציגה החברה את הישגיה לשנה החולפת, ובראשם תכנית לחימה שלדבריה היא מהפכנית ותואמת את חזונו של חיל האוויר האמריקני.
התכנית החדשה, המכונה CCA (Collaborative Combat Aircraft), שמה דגש על שילוב כלי טיס מאוישים ובלתי מאוישים בזירות לחימה רוויות איומים. בלב התכנית עומד הרעיון שטייס מטוס קרב, כגון ה-F-35, יוכל לנהל פעילות של כטמ"מ חצי אוטונומי, אחד או יותר, אשר יטוסו יחד איתו וישמשו כמספר 2 שלו. יחד הם יבצעו משימות משותפות או נפרדות בהתאם לצורך.
על פי הדיווח, לוקהיד מרטין החלה להפעיל את עיקרי תכנית CCA בניסויים מבצעיים. במהלך ניסויים אלו, הוכח כי השיטה של שילוב שתי הפלטפורמות – אחת מאוישת והשנייה בלתי מאוישת – פועלת בהצלחה בעזרת בינה מלאכותית. הפעילויות המבצעיות שנבדקו כללו תקיפת מטרות קרקע, ניהול קרב אוויר, איסוף מודיעין, משימות לוחמה אלקטרונית (ל"א) ודיכוי מערכות הגנה אוויריות של אויב.
חזונה העתידי של לוקהיד מרטין, שמתואם עם החזון של חיל האוויר האמריקני, כולל יצירת רשתות של כלי טיס מאוישים ובלתי מאוישים שיפעלו יחד בשדה המערכה. בעזרת שילוב זה ניתן יהיה לשפר את היכולות המבצעיות ולהתמודד בצורה מיטבית עם האיומים המתפתחים בזירות הלחימה המודרניות.
השיטה החדשה מסייעת לייעול הפעילות המבצעית ולהגברת הבטיחות של הטייסים, זאת באמצעות ניצול יכולות הבינה המלאכותית ותפעול כטמ"מים חצי אוטונומיים. על פי התכנית, כלי הטיס הבלתי מאוישים יתמודדו עם הסיכונים הגדולים ביותר, מה שמפחית את הסיכון לחיי הטייסים המאוישים ומאפשר להם להתמקד בביצוע משימות מורכבות ומדויקות יותר.
לסיכום, שיתוף הפעולה בין מטוסי ה-F-35 והכטמ"מים מהווה צעד משמעותי קדימה בטכנולוגיית הלחימה האווירית. החזון של לוקהיד מרטין ושל חיל האוויר האמריקני לשיתוף פעולה בין פלטפורמות מאוישות ובלתי מאוישות עתיד לשנות את פני הלחימה האווירית ולעצב את המלחמות העתידיות.