נבידיה: ממשל ביידן מאיים על ההובלה האמריקאית בחדשנות טכנולוגית
התקנות החדשות על תעשיית הבינה המלאכותית נתפסות כניסיון מיותר להגביל את התחרות, שעלול לפגוע בכלכלה האמריקאית ובמעמדה העולמי
על פי פרסום רשמי באתר חברת Nvidia, ארצות הברית נחשבת למובילה עולמית בתחום המחשוב והבינה המלאכותית, כשהממשלות לאורך השנים נמנעו מלהכתיב לתעשייה כיצד לעצב, לשווק ולמכור טכנולוגיות חדשניות. גישה זו תרמה לצמיחת הכלכלה ולשימור ההובלה הטכנולוגית האמריקאית. אך כעת, רגולציה חדשה שמובילה ממשל ביידן מאיימת על עקרונות היסוד שאפשרו את ההצלחה הזו.
בתקופת ממשל טראמפ הראשון, ננקטו צעדים לחיזוק מעמד ארצות הברית בתחום הבינה המלאכותית, תוך שמירה על עקרון התחרות ההוגנת והימנעות מהתערבות ממשלתית עודפת. גישה זו הובילה לכך שבינה מלאכותית הפכה לחלק בלתי נפרד ממגוון תחומים, בהם בריאות, חקלאות, חינוך ותעשייה.
אולם, תוכנית חדשה המכונה “כלל הפצת הבינה המלאכותית” של ממשל ביידן מאיימת לבלום את המומנטום. התוכנית, הכוללת יותר מ-200 עמודים, גובשה ללא שקיפות או סקירה חקיקתית מעמיקה. התקנות החדשות מבקשות להטיל פיקוח ממשלתי הדוק על עיצוב, ייצור ושיווק של טכנולוגיות מפתח כמו מוליכים למחצה, מערכות מחשוב ותוכנות — כולל כאלה הזמינות כבר כיום במחשבים אישיים ובחומרה צרכנית.
הממשל טוען כי הצעדים החדשים נועדו להתמודד עם איומים מצד סין, אך מומחים סבורים כי התקנות לא ישיגו את המטרה. להיפך, הן עלולות לפגוע בתחרותיות האמריקאית ובחדשנות שממנה נהנתה התעשייה. במקום לצמצם את הסיכון הביטחוני, התקנות עלולות להחליש את היתרון האסטרטגי של ארצות הברית.
לדברי נד פינקל, סגן נשיא לענייני ממשל בחברת NVIDIA, התקנות יפגעו לא רק במעמד ארצות הברית אלא גם בצמיחה הכלכלית העולמית המבוססת על טכנולוגיה אמריקאית. הוא מזכיר את גישת ממשל טראמפ, שהשיגה תוצאות באמצעות עידוד חדשנות ושיתוף פעולה בינלאומי, בניגוד להתבצרות רגולטורית.
למרות שהתקנות אינן צפויות להיכנס לתוקף מידית, השפעתן כבר מורגשת בתעשייה, כשחברות מתחילות לחשב מסלול מחדש. לדבריו של פינקל, יש לקוות לשינוי כיוון במדיניות שתאפשר לארצות הברית לשמר את יתרונה הטכנולוגי, לקדם את כלכלתה ולהמשיך להוביל את החדשנות העולמית.