אסון תעופה בדרום קוריאה: מטוס נוסעים התרסק בעת נחיתה
מטוס של חברת Jeju Air, שנשא 175 נוסעים בטיסה שהגיעה מתאילנד, סטה מהמסלול בנמל התעופה הבין-לאומי מואן והתנגש בקיר
בלילה שבין שבת לראשון, התרחש אסון תעופה חמור בנמל התעופה הבין-לאומי מואן שבדרום קוריאה. מטוס נוסעים של חברת Jeju Air, שהגיע מתאילנד עם 175 נוסעים ושישה אנשי צוות, סטה ממסלול הנחיתה, התנגש בקיר והתפוצץ. רק שניים נמצאו בחיים. 
תיעודים שהופצו בכלי התקשורת המקומיים מציגים פיצוץ עז, מלווה בעשן ולהבות, בעקבות סטיית המטוס מהמסלול וההתנגשות. כוחות ההצלה חילצו עד כה עשרות גופות מהמטוס, ומשימת החילוץ נמשכת. בעקבות האירוע, כל הטיסות הפנימיות והבין-לאומיות לנמל התעופה מואן בוטלו. 
נשיא קוריאה הדרומית בפועל, צ’וי סונג-מוק, הורה על מאמצי חילוץ מרביים בניסיון להציל נוסעים נוספים. ראש הסגל הנשיאותי כינס פגישת חירום, ומשרד התחבורה החל בחקירת נסיבות התאונה. דובר חברת Jeju Air מסר כי החברה בודקת את הדיווחים ומתאמת עם הרשויות. 
האירוע מזכיר את הסיכונים הכרוכים בתעופה, במיוחד בתנאי נחיתה מורכבים. חקירת נסיבות התאונה תתמקד, בין היתר, בבדיקת תנאי מזג האוויר, תפקוד הצוות, מצב המטוס ותשתיות נמל התעופה. מקרים דומים בעבר הובילו לשיפורים בטיחותיים משמעותיים, והציפייה היא שגם מתאונה זו יופקו לקחים חשובים.
התרסקות זו מצטרפת לשורת תאונות אוויריות שאירעו בשנים האחרונות באזור. לדוגמה, בינואר 2024, מטוס קרב אמריקני מסוג F-16 התרסק בים סמוך לחופיה המערביים של דרום קוריאה; הטייס חולץ בשלום.  אירועים אלו מדגישים את הצורך המתמיד בשמירה על נהלי בטיחות מחמירים ובדיקות תקופתיות לכלי הטיס.
הקהילה הבין-לאומית הביעה את תנחומיה למשפחות הקורבנות, והוצעה סיוע לדרום קוריאה בחקירת האירוע. מומחי תעופה מעריכים כי תהליך החקירה עשוי להימשך מספר חודשים, ובמהלכו ייאספו נתוני הקופסה השחורה, עדויות עדי ראייה ומידע טכני נוסף.
בינתיים, נמל התעופה מואן נותר סגור, ורשויות התעופה מפנות את הנוסעים לשדות תעופה חלופיים. הציבור המקומי והבין-לאומי עוקב בדריכות אחר ההתפתחויות, בתקווה לקבל תשובות ברורות לגבי הגורמים שהובילו לאסון הכבד.