שת”פ צוללות בין גרמניה לנורווגיה: השקעה בהגנה הימית

ההסכם משדר מסר ברור של שיתוף פעולה הדוק בין המדינות, שנראה כי הוא חלק מהמאבק הגלובלי למול איומים גיאופוליטיים נוספים באזור, תוך שמירה על יציבות הביטחון האירופי

שת”פ צוללות בין גרמניה לנורווגיה: השקעה בהגנה הימית

By user:Stahlkocher - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=202915

גרמניה ונורווגיה נמצאות בעיצומה של רכישה משותפת של צוללות חדשות במיליארדי יורו, כחלק מהתעצמות צבאית שממוקדת בהגנה ימית ובחיזוק האסטרטגיות הצבאיות של שתי המדינות, במיוחד לאור האתגרים הביטחוניים המתמשכים באזור הצפוני של אירופה.

ממשלת גרמניה החליטה לרכוש בתאגיד תיסנקרופ ארבע צוללות חדשות שיתווספו לצי הצוללות שלה, ובסך הכל יכילו שש צוללות מודרניות. נורווגיה, מצדה, רכשה שתי צוללות נוספות שיביאו את צי הצוללות שלה לשש יחידות. רכישת הצוללות היא חלק מהסכם שנחתם לפני שלוש שנים, במסגרתו שתי המדינות החליטו להשקיע סכום כולל של 5.5 מיליארד יורו.

ההשקעה הגדולה בצוללות מתבצעת כחלק מתוכנית צבאית מקיפה, שבמסגרתה גרמניה תרכוש ציוד צבאי בשווי 21 מיליארד יורו. בין הציוד החדש שיתווסף לצבא הגרמני נמצאים פריגטת נ”מ חדשה, רקטות PULS מתוצרת אלביט מערכות, טילים מסוג פטריוט, ושריון ריאקטיבי לנגמ”שי ‘פומה’. בנוסף, גרמניה צפויה לפתח טילים מסוג ים-אוויר, במאמץ להעצים את היכולות האוויריות שלה.

ראשת חטיבת הרכש בבונדסווהאר, אנט לניגק-אמדן, התייחסה לשיתוף הפעולה הביטחוני בין גרמניה לנורווגיה, וציינה כי הוא מהווה חלק בלתי נפרד ממערך ההגנה של האגף הצפוני של נאט”ו. הצוללות שיירכשו הן מדגם 212 CD, ששוקלות 2,500 טון ואורכן 74 מטרים. הצוללות החדשות צפויות להגיע לגרמניה החל משנת 2032, בעוד שנורווגיה תקבל את הצוללות שלה בשנת 2029.

ההסכם משדר מסר ברור של שיתוף פעולה הדוק בין המדינות, שנראה כי הוא חלק מהמאבק הגלובלי למול איומים גיאופוליטיים נוספים באזור, תוך שמירה על יציבות הביטחון האירופי. 

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית