BAE Systems Australia חשפה ניסוי טיסה ראשון במל”ט STRIX
ה-STRIX מתוכנן לבצע מגוון משימות אוטונומיות ללא תלות במסלול המראה, כולל תקיפות קרקע, איסוף מודיעין, ומשימות תצפית
חברת BAE Systems Australia דיווחה על השלמת ניסויי טיסה ראשונים של מל”ט ה-STRIX, שפותח על ידה, במהלך חודש אוקטובר האחרון. ניסויי הטיסה התקיימו לאחר קמפיין ניסויי קרקע אינטנסיבי, והם בוצעו במקום סודי באוסטרליה.
על פי דיווח של flightglobal, ה-STRIX, שהוצג לראשונה בתערוכת Avalon בפברואר 2023, הוא מל”ט בעל יכולת המראה ונחיתה אנכיות (VTOL). בסרטון שתיעד את הניסוי ניתן לראות את אב-הטיפוס בעל ארבעה רוטורים מבצע המראה אנכית, תמרונים באוויר במצב ריחוף, ונחיתה אנכית. במהלך הניסוי, המל”ט נשלט על ידי מערכת ניהול הטיסה של BAE, כאשר הטייס מרחוק רק פיקח על התהליך ולא התערב.
פריצת דרך בפיתוח האווירי
“זהו הישג משמעותי המדגיש את היכולת והחדשנות של מהנדסים אוסטרלים ברמה עולמית,” ציין אנדרו גרשם, מנהל היחידה לפיתוח ביטחוני ב-BAE Systems Australia. “הצלחנו להוכיח יכולת שליטה בטוחה ואוטונומית בקונפיגורציה חדשה לחלוטין של כלי טיס אנכי שמעולם לא נוסתה קודם לכן.”
אב-הטיפוס שנוסה שונה במידה מסוימת מהדגם שהוצג בתערוכה. הבדל בולט הוא בזווית כנפי הקדמיות, הנוטות כלפי מטה, בניגוד לכנפיים המעוצבות כצורת שחף שהוצגו באב-הטיפוס המקורי. גוף המל”ט עצמו בעל עיצוב מרובע ופחות אווירודינמי.
המשך פיתוח למערכת היברידית
לאחר השלמת הניסוי הראשוני, הפיתוח יתמקד במערכת ההנעה ההיברידית של המל”ט, אשר נמצאת גם היא בשלבי עבודה מתקדמים.
ה-STRIX מתוכנן לבצע מגוון משימות אוטונומיות ללא תלות במסלול המראה, כולל תקיפות קרקע, איסוף מודיעין, ומשימות תצפית. משקלו הכולל של המל”ט הוא 900 ק”ג, עם כושר נשיאה אופייני של 160 ק”ג. זמן הטיסה המקסימלי שלו עם מטען מלא עומד על חמש שעות.
יכולות לחימה מתקדמות
המל”ט מיועד לשאת חימושים מתקדמים, ביניהם טילים מסוג MBDA Brimstone ו-AGM-114 של לוקהיד מרטין, לצד רקטות לייזר מונחות בקוטר 70 מ”מ ומערכת החימוש המונחה Razer של BAE. כמו כן, ה-STRIX מצויד בחיישן אלקטרו-אופטי/אינפרה-אדום ותומך במשימות ייעודיות כגון שיגור מצופי סונאר למטרות ימיות.
פוטנציאל שוק בינלאומי
BAE Systems מקווה להחדיר את ה-STRIX לשוק המקומי באוסטרליה ולשווקים בינלאומיים, ולמצב אותו ככלי משמעותי בתעשיית הביטחון העתידית.
מל”ט זה משקף שילוב של פיתוח טכנולוגי חדשני עם דגש על יכולות אוטונומיות מגוונות, ומציב את אוסטרליה בקדמת תעשיית הכלים הבלתי מאוישים בעולם.