הצבא ההודי מציב רף חדש: טילים היפר-קוליים לטווח של 1500 ק״מ

אדמירל ד.ק. טריפאטי מאשר: טיל התקיפה ההיפר-קולי ארוך הטווח, בעל טווח של 1,500 ק”מ, יותקן תחילה על ספינות ובהמשך ישולב בצוללות גרעיניות חדשות עד 2036

הצבא ההודי מציב רף חדש: טילים היפר-קוליים לטווח של 1500 ק״מ

By Ministry of Defence - This file or its source was published by Press Information Bureau on behalf of Ministry of Defence, Government of India under the ID 44999 and CNR 47886. (direct link)This tag does not indicate the copyright status of the attached work. A normal copyright tag is still required. See Commons:Licensing.English ∙ polski ∙ македонски ∙ বাংলা ∙ தமிழ் ∙ മലയാളം ∙ +/−, GODL-India, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=30210164

במהלך שצפוי לחזק משמעותית את יכולות הצי ההודי, הודיע מפקד הצי, אדמירל ד.ק. טריפאטי, על תוכנית לשילוב טיל התקיפה ההיפר-קולי ארוך הטווח (LRAShM) בטווח של 1,500 ק”מ במערך הנשק של הצי. הטיל החדש, המסוגל להגיע למהירויות גבוהות פי כמה ממהירות הקול, יספק מענה מתקדם לאיומים צבאיים באזור האינדו-פסיפי. 

על פי דיווח של defence.in, השלב הראשון בתוכנית יכלול את שילוב הטילים על גבי אוניות הצי ההודי. הפלטפורמות הגדולות, המצוידות במערכות שיגור אנכיות מתקדמות (VLS), מותאמות באופן טבעי לשימוש במערכות נשק היפר-קוליות, כך שהצי יוכל לשלב את היכולות החדשות במהירות וביעילות.

פיתוח צוללות חדשות: אתגר מבצעי

בעוד שספינות השטח מהוות פלטפורמה זמינה לטילים החדשים, הצוללות ההודיות הנוכחיות אינן מצוידות במערכות שיגור אנכיות המתאימות לכך. אתגר זה צפוי להיפתר עם פיתוחן של צוללות התקיפה הגרעיניות (SSN) החדשות, במסגרת תוכנית שאושרה לאחרונה ועתידה להבשיל עד 2036. צוללות אלה, יאפשרו שיגור טילים היפר-קוליים ויעניקו להודו עוצמה ימית תת-ימית חסרת תקדים.

יתרונות אסטרטגיים במרחב האינדו-פסיפי

טיל ה-LRAShM מיועד לפגיעות מדויקות בהיקף נרחב והוא מוגדר כנשק קונבנציונלי, ללא רכיב גרעיני. הוא ישלים את מערך הנשק של הצי, הכולל גם טילי שיוט ארוכי טווח המשמשים למטרות תקיפה יבשתיות וימיות. השילוב בין שני סוגי הנשק יציב בידי הודו מערך גמיש ומגוון שיאפשר לה להתמודד עם איומים במגוון חזיתות.

מהלך זה מבהיר את מחויבותו של הצי ההודי למודרניזציה ולחיזוק יכולותיו המבצעיות. עד שנת 2036, עם כניסת צוללות התקיפה הגרעיניות לפעולה, הצי ההודי צפוי להחזיק במערך משולב של פלטפורמות שטח וצוללות המצוידות בטכנולוגיות היפר-קוליות מהמתקדמות בעולם. מהלך זה יחזק את כוח ההרתעה של הודו ואת השפעתה האסטרטגית במרחב האינדו-פסיפי.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית