חגי הקניות או חגי הפשע: איך מתמודדים עם איומי הסייבר שמתחזקים?

גורמי הסיכון כוללים גם אתרים מזויפים שמתחזים למותגים מוכרים כמו Amazon ו-Walmart, לצד שימוש בכלים כמו sniffers ופרצות קוד מרחוק

חגי הקניות או חגי הפשע: איך מתמודדים עם איומי הסייבר שמתחזקים?

Photo by Heidi Fin on Unsplash

עונת המבצעים המקוונת כבר כאן, אבל יחד עם ההנחות מגיע גם גל חדש של איומי סייבר. דוח שפרסמו חוקרי FortiGuard Labs של ענקית הסייבר פורטינט חושף מגמות מדאיגות. פושעי סייבר מנצלים טכנולוגיות מתקדמות כמו בינה מלאכותית ליצירת פתיונות פישינג משכנעים. הודעות הדוא”ל שלהם מדמות תקשורת לגיטימית מקמעונאים ובנקים, ומפילות קורבנות בתדירות גוברת.

גורמי הסיכון כוללים גם אתרים מזויפים שמתחזים למותגים מוכרים כמו Amazon ו-Walmart, לצד שימוש בכלים כמו sniffers ופרצות קוד מרחוק (RCE), המאפשרים גישה לא מורשית לפלטפורמות מסחר אלקטרוני.

הרשת האפלה: שוק שחור לשירותי פשע
על פי הדוח, הרשת האפלה הפכה לזירה תוססת לשירותי פשע מותאמים אישית. בין המוצרים הנמכרים: כרטיסי גיפט קארד גנובים, נתוני כרטיסי אשראי ומאגרי מידע של אתרים שנפרצו. ערכות פישינג זמינות במחירים נמוכים ומאפשרות אפילו לתוקפים בעלי מיומנויות בסיסיות לנצל חולשות אבטחה. בנוסף, לוחות ניהול פרוצים וכלים מותאמים אישית לתקיפות brute-force מגבירים את הסיכון לעסקים.

כך תשמרו על עצמכם ועל העסק שלכם
עונת החגים אינה רק זמן להנאות, אלא גם לקריאות זהירות. הצרכנים מתבקשים לבדוק כתובות URL פעמיים לפני הזנת פרטים רגישים, להשתמש בשיטות תשלום מאובטחות ולהימנע מקניות על גבי רשתות Wi-Fi ציבוריות.

מצד שני, עסקים צריכים לתעדף את אבטחתם: שמירה על עדכניות התוכנות, ניטור דומיינים מתחזים, והטמעת כלים לזיהוי פעולות חשודות. חינוך הלקוחות לזיהוי פישינג ומניעת נקודות תורפה יכול להציל לא רק נתונים, אלא גם את אמון הקהל.

בין אם אתם צרכנים או מנהלים, חגי הקניות הם הזדמנות לשמור על ערנות מול עולם הסייבר המשתנה במהירות.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית