UVID2024: חידושים בתערוכת הכטמ"מים הגדולה ביותר בישראל

מכנס UVID השנתי עולה תמונה של תעשייה ישראלית מתקדמת המספקת מענה מבצעי חדשני עם כטמ”מים ורחפנים – לכל משימה בשדה הקרב

UVID2024: חידושים בתערוכת הכטמ"מים הגדולה ביותר בישראל

צילום: גלעד קוולצ'יק

במסגרת התערוכה בכנס השנתי UVID לכלים בלתי מאויישים של ישראל דפנס, הוצגו חידושים ופתרונות מתקדמים בתחומי הכטמ"מים והרחפנים. 

חברת SMART מעפולה מציגה את הכטב"מ דמוי שאהד-136 האיראני בגודל טבעי, כדי ללמוד כיצד להתמודד עם כלי זה. 

חברת DRONIX ENGINEERING מציגה את 'עטלף', רחפן מתאבד או חימוש משוטט, הממלא תפקיד במלחמה בלבנון ובעזה. הרחפן נושא חימוש ומיועד לפגוע בעמדות ואפילו לחדור לתוך חדרים דרך החלון.

חברת UVISION מתמחה במשפחת כטמ"מים המשווקים בארץ ובחו"ל. החל מה-HERO-30 ועד ה-HERO-400 לטווח של 150 ק"מ עם שהייה של 80 דקות באוויר. הכלי משוטט מעל אזור הנקודה שאליה שוגר, עד שהמפעיל האנושי בוחר מטרה והכלי יורד על המטרה ומתפוצץ עליה.

חברת STEADICOPTER מציגה מסוקים ללא טייס, מסל"טים חמושים שיתרונם הוא ניידות, יבילות ויכולות איסוף ותקיפה. המסוק ה'כבד' משולב בטילי ספייק של רפאל לתקיפות מטרות קרקע, שיירות כלי רכב ולהגנת גבולות.

חברת AERO SOL מציגה שישה רחפנים המיועדים בעיקר למשימות תצפית. הם שקטים, שוהים באוויר בין 40 ל-90 דקות, ונמצאים בשרות הצבא והמשטרה. הרחפן יודע גם להרים משקל בין 1.5 לשלושה ק"ג.

במבט היסטורי מוצג סורק מאסטיף של חברת תדיראן משנות ה-80 המוקדמות, שידע לשהות באוויר שש שעות ומהירות טיסה של 90 קשר. המאסטיף שימש את המודיעין לאיסוף, למעקב ולטיווח ארטילרי.

בתחום החדשנות, תלמידי מסלול כטב"מים בכפר הירוק בונים כלים אוויריים במסגרת מגמת אלקטרוניקה. הצעירים מציגים שני רחפנים שהם בנו חלק מהכשרת תלמידים לענף זה בתעופה. התקציבים שלהם מוגבלים אבל הצליחו לבנות רחפן שיודע להביא מזון לבעלי חיים באוטונומיה.

התערוכה הזו מציגה את המומחיות הישראלית בתחום הכלים הבלתי מאויישים, עם חידושים ופתרונות מתקדמים שממלאים תפקיד מרכזי בחימה במלחמות העתיד.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית