צפון קוריאה ביצעה ניסוי בטיל בין-יבשתי חדש

הניסוי האחרון של צפון קוריאה בטיל בין-יבשתי מצביע על שדרוג ביכולותיה הצבאיות ומעלה את מפלס המתיחות באזור. התזמון, בסמוך לבחירות בארצות הברית, מסמן מסר ברור כלפי וושינגטון, סיאול וטוקיו: “אנחנו ערוכים לכל איום”

ניסוי הטילים הבליסטיים בין-יבשתיים (ICBM) שביצעה צפון קוריאה בימים האחרונים מציב אותה על מסלול התנגשות עם הקהילה הבינלאומית, ומדגיש את נחישותה של המדינה להוכיח את עמידתה בפני כל איום – אמיתי או מדומה – מצד יריבותיה. 

הניסוי, שהוזמן על ידי המנהיג קים ג’ונג און, בוצע באמצעות טיל שעשוי להיות מדגם חדש המונע בדלק מוצק, מה שמקנה לו יתרון במונחי ניידות ויכולת פריסה מהירה על פני דגמים המונעים בדלק נוזלי. כך לפי פרסום של cbsnews. 

הטיל ששוגר הגיע לגובה של מעל 4,350 מייל ושהה באוויר למשך 86 דקות, שובר את שיאי הגובה והשהייה של ניסויים קודמים. מומחים מעריכים כי אף על פי שמדובר בשדרוג משמעותי, קוריאה הצפונית עדיין אינה מחזיקה בטילים בעלי יכולת גרעינית שתוכל לפגוע בשטח ארצות הברית.

בעולם המערבי מיהרו לגנות את השיגור. במועצה לביטחון לאומי של ארה”ב הדגישו כי מדובר בהפרה של החלטות מועצת הביטחון של האו”ם, שהופכת את המתיחות האזורית למוחשית מתמיד. גם בדרום קוריאה ויפן השמיעו גינויים חריפים, והודיעו על כוונתן לקיים תרגילים צבאיים משותפים, במטרה להמחיש את מוכנותן מול האיום המתחדש מצפון קוריאה.

בנוסף, מעורבותה של קוריאה הצפונית במלחמת אוקראינה מוסיפה נדבך נוסף ומטריד. דיווחים מצביעים על כך שחיילים צפון קוריאנים עשויים להצטרף ללחימה בשורות רוסיה, מה שמעלה את החשש כי בתמורה לכך תזכה צפון קוריאה לתמיכה טכנולוגית וצבאית מרוסיה, שתסייע לה בשדרוג מערך הנשק הקונבנציונלי שלה.

ניסוי הטילים ושיתוף הפעולה האפשרי עם רוסיה משקפים את שאיפותיה האסטרטגיות של צפון קוריאה ואת נכונותה לנצל סכסוכים גלובליים כדי לקדם את האינטרסים שלה.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית