דיווח: ספרד שוקלת ביטול חוזה עם אלביט על רקע המלחמה בעזה

על פי הדיווח, המשמר האזרחי הספרדי צפוי לבטל עסקה בשווי 6.6 מיליון אירו לרכישת תחמושת מהחברה הישראלית; משרד הפנים הספרדי: "לא נקנה או נמכור נשק לישראל"

דיווח: ספרד שוקלת ביטול חוזה עם אלביט על רקע המלחמה בעזה

קרדיט לתמונות: אמתן

משרד הפנים הספרדי הודיע על כוונתו לבטל חוזה לאספקת 15 מיליון כדורי 9x19 מ"מ מחברת אלביט הישראלית, בשווי 6.6 מיליון אירו, כך דווח באתר הצבאי הספרדי Infodefensa. התחמושת יועדה לשימוש באקדחי "רמון" של המשמר האזרחי הספרדי. טרם ברור האם העסקה תבוטל בפועל. 

הכוונה לבטל את ההתקשרות התפרסמה כשבוע בלבד לאחר שהמשמר האזרחי בחר באלביט לספק שני שליש מהתחמושת המבוקשת. על פי ההודעה הרשמית, הביטול הצפוי נובע מ"המחויבות של הממשלה הספרדית להימנע ממסחר בנשק עם ישראל מאז תחילת הסכסוך בעזה".

משרד הפנים הספרדי הוסיף כי חברות ישראליות נוספות צפויות להיות מוסרות ממכרזי רכש נשק עתידיים של המשמר האזרחי. עם זאת, טרם הובהר האם המדיניות החדשה תחול גם על מכרזים הנמצאים כעת בתהליך.

יצוין כי חברת "אמתן" הישראלית סיפקה בעבר למעלה מ-9,000 אקדחי "רמון" למשמר האזרחי הספרדי, והתחמושת שהוזמנה הייתה מיועדת לשימוש באקדחים אלו. 

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית