חיל האוויר הגרמני צפוי להפעיל שלושה מטוסי סיגינט מתקדמים
גרמניה משדרגת את יכולות המודיעין האלקטרוני: פרויקט PEGASUS יוצא לדרך
חיל האוויר הגרמני מתקדם בצעדים גדולים לקראת הקמת יכולות מודיעין אותות (SIGINT) מתקדמות, במסגרת פרויקט PEGASUS השאפתני. הפרויקט, שעלותו נאמדת ביותר ממיליארד דולר, כולל רכישה והפעלה של שלושה מטוסי סיגינט חדישים המבוססים על מטוס המנהלים Global 6000 מתוצרת בומברדייה הקנדית.
לפי דיווחים של ג'יינס, המטוסים יצוידו בציוד אלקטרוני מתקדם מתוצרת חברות LTD ו-HENSOLDT, כאשר במרכז המערכת תעמוד מערכת KALAETRON של HENSOLDT. מערכת זו מאפשרת איסוף, ניתוח ועיבוד אותות של מערכות צבאיות באמצעות מכ"ם ורדיו, ומהווה קפיצת מדרגה משמעותית ביכולות המודיעין האלקטרוני של גרמניה.
הפרויקט, שצפוי להתחיל לספק יכולות מבצעיות לנאט"ו החל משנת 2026, מעסיק עשרות חברות ומפעלים בארה"ב, גרמניה וקנדה. הוא משקף את ההכרה הגוברת בחשיבות המודיעין האלקטרוני במערכות הביטחון המודרניות ומהווה חלק ממגמה רחבה יותר של מודרניזציה בכוחות הביטחון הגרמניים ובנאט"ו.
חשיבותו האסטרטגית של פרויקט PEGASUS באה לידי ביטוי בכמה היבטים: ראשית, הוא מחזק משמעותית את היכולות המודיעיניות של נאט"ו כולה. שנית, הוא מעניק לגרמניה עצמאות מודיעינית מוגברת בתחום קריטי זה. ולבסוף, הפרויקט מהווה זרז לשיתוף פעולה תעשייתי הדוק בין מדינות הברית.
עם זאת, הפרויקט אינו נטול אתגרים. העלויות הגבוהות מציבות לחץ על תקציב הביטחון הגרמני בתקופה של מתיחות כלכלית. בנוסף, המורכבות הטכנולוגית של המערכות דורשת תיאום הדוק בין מספר רב של ספקים וקבלני משנה.
למרות האתגרים, ההשקעה בפרויקט PEGASUS מדגישה את מחויבותה של גרמניה לחיזוק יכולותיה הביטחוניות ואת תפקידה המרכזי בברית נאט"ו. עם כניסתם לשירות של מטוסי הסיגינט החדשים, צפויה גרמניה לתפוס מקום מוביל בתחום המודיעין האלקטרוני באירופה, ולתרום משמעותית ליכולות ההגנה והמודיעין של הברית כולה.