ליאונרדו DRS חושפת נגמ"ש סטרייקר מתקדם נגד כטמ"מים
מערכת לחימה משולבת חדשנית מציעה הגנה רב-שכבתית על פלטפורמה ניידת אחת
ליאונרדו DRS, הסניף האמריקני של התאגיד האיטלקי, חשפה השבוע מערכת לחימה משולבת חדישה נגד כלי טיס בלתי מאוישים (כטמ"מים). המערכת מבוססת על נגמ"ש מסוג STRYKER, המצויד במגוון אמצעי לחימה מתקדמים.
על פי דיווח באתר THE WAR ZONE, הנגמ"ש החדש כולל נשק לייזר בעוצמה של 26 קילו-וואט מסוג LOCUST, רקטות 70 מ"מ מונחות לייזר, תותח אוטומטי 30 מ"מ, מקלע 7.62 מ"מ, מכ"ם מתקדם ומערכת חיישנים חדשה מסוג TITAN.
בפיתוח המערכת שותפות חברות מובילות בתעשייה הביטחונית, ביניהן נורת'רופ גראמן ו-BAE מערכות. שיתוף הפעולה נועד לענות על דרישות צבא ארה"ב לפלטפורמות בעלות יכולות הגנה אווירית קצרות טווח משולבות בנשק לייזר.
הנגמ"ש החדש מציע יכולות מגוונות להתמודדות עם איומי כטמ"מים, כולל יירוט כטמ"מים בטווח רחוק באמצעות הלייזר, שיגור רקטות מונחות לייזר עם ראש קרבי מצויד במרעום קרבה, ויכולת תקיפת מטרות קרקעיות ואוויריות באמצעות התותח והמקלע. בנוסף, הוא מצויד במערכות חישה ומכ"ם לגילוי, זיהוי ועיקוב אחר כטמ"מים תוקפים.
צבא ארה"ב מגדיר כטמ"מ תוקף ככלי במשקל של עד 1,320 פאונד (כ-600 ק"ג), המסוגל לטוס בגובה של עד 18,000 רגל (כ-5.5 ק"מ) ובמהירות של עד 250 קשר (כ-460 קמ"ש). פיתוח זה מדגים את המאמצים המתמשכים של התעשייה הביטחונית לספק פתרונות מתקדמים להתמודדות עם האיום הגובר של כטמ"מים בשדה הקרב המודרני.