הצפנה פוסט-קוונטית ופרסום NIST: התקדמות לעבר עתיד בטוח יותר

ההבנה שהמחשוב הקוונטי יכול לשבור את רוב מערכות ההצפנה הנפוצות כיום הובילה את NIST בשנת 2016 לפתוח בתהליך רב שלבי לפיתוח סטנדרטים להצפנה פוסט-קוונטית

בעקבות האיום הגובר שמציב המחשוב הקוונטי על מערכות ההצפנה הקיימות, מכון התקנים הלאומי של ארצות הברית (NIST) השיק תהליך לבחירת אלגוריתמים פוסט-קוונטיים שיאפשרו הגנה מפני פריצות פוטנציאליות מצד מחשבים קוונטיים. פרסום זה מהווה ציון דרך חשוב בהתמודדות עם האתגרים העתידיים שמעמיד המחשוב הקוונטי בפני אבטחת המידע הגלובלית.

 

הרקע לפרסום של NIST

ההבנה שהמחשוב הקוונטי יכול לשבור את רוב מערכות ההצפנה הנפוצות כיום הובילה את NIST בשנת 2016 לפתוח בתהליך רב שלבי לפיתוח סטנדרטים להצפנה פוסט-קוונטית. במסגרת הפרויקט, חוקרים מכל העולם הוזמנו להציע אלגוריתמים שיכולים לעמוד בפני מחשבים קוונטיים. המטרה היא להחליף את שיטות ההצפנה הנוכחיות, כמו RSA והצפנת עקומות אליפטיות, שעלולות להיות חשופות לשבירה על ידי מחשבים קוונטיים חזקים.

 

שלבי הבחירה של NIST

הבחירה של NIST באלגוריתמים פוסט-קוונטיים התבצעה במספר שלבים. שלב ראשון (2016-2017): הגשת אלגוריתמים שונים, שבהם נבחנו מאות הצעות מכל רחבי העולם. שלב שני (2019): צמצום הרשימה ל-26 מועמדים מובילים מתוך כל ההצעות שהתקבלו, תוך בחינת היבטי הבטיחות, היעילות והתאמה לשימוש מעשי. שלב שלישי (2022): NIST הכריז על ארבעה אלגוריתמים פוסט-קוונטיים שייבחרו כסטנדרטים להבטחת הצפנה בעידן הקוונטי.

 

בין האלגוריתמים שנבחרו

CRYSTALS-Kyber: אלגוריתם להחלפת מפתחות הצפנה, מבוסס על הצפנה מבוססת סריגים. 

CRYSTALS-Dilithium: אלגוריתם לחתימה דיגיטלית גם הוא מבוסס סריגים, נבחר בזכות האבטחה הגבוהה והביצועים המרשימים.

FALCON: אלגוריתם נוסף לחתימה דיגיטלית, שמתאפיין ביעילות חישובית גבוהה.

SPHINCS+: אלגוריתם מבוסס hash לחתימה דיגיטלית שנבחר בזכות היכולת שלו להבטיח רמת אבטחה גבוהה גם בתנאים קיצוניים.

 

חשיבות הפרסום של NIST

הפרסום של NIST מציין צעד קריטי בהגנה על המידע בעידן שאחרי המחשב הקוונטי. בחירת האלגוריתמים הפוסט-קוונטיים מאפשרת לקהילה הבינלאומית להתחיל להיערך לשינויים שיידרשו בתשתיות הקיימות כדי להבטיח אבטחת מידע ארוכת טווח. במיוחד, NIST מדגיש את החשיבות בהחלפת מערכות הצפנה בהדרגה, מתוך הבנה שהאיום הקוונטי אינו רחוק כפי שחשבו בעבר.

 

המסגרת שקבע NIST לא נועדה רק להגנה על מערכות ההצפנה מול האיומים הקוונטיים, אלא גם ליצירת סטנדרטים גלובליים שיהוו בסיס לאבטחת מידע כלל עולמית. הארגון מעודד תעשיות, ממשלות וארגונים להתחיל לבחון את התאמתן של מערכות המידע הקיימות לאלגוריתמים החדשים וליישם את המעבר לשיטות הצפנה פוסט-קוונטיות בהקדם האפשרי.

 

אתגרים וצפי לעתיד

המעבר להצפנה פוסט-קוונטית לא יהיה פשוט, וישנם אתגרים טכנולוגיים ומבניים שיש להתמודד איתם. האלגוריתמים הפוסט-קוונטיים שנבחרו על ידי NIST דורשים לעיתים משאבי חישוב גדולים יותר לעומת האלגוריתמים הקלאסיים, ויישומם במערכות קיימות ידרוש שינויים נרחבים בתשתיות התקשורת וההצפנה.

 

עם זאת, פרסום NIST מהווה נקודת מוצא חיונית לקראת העתיד. על אף שהמחשבים הקוונטיים המסחריים עוד לא כאן, מומחים מעריכים שהם יוכלו להפוך לאיום ממשי בשנים הקרובות. לכן, על ארגונים וממשלות להתחיל כעת להטמיע פתרונות פוסט-קוונטיים כדי להבטיח שהם לא ייתפסו בלתי מוכנים כאשר האיום יתממש.

 

שלב מכריע

הפרסום של NIST בנושא הצפנה פוסט-קוונטית מהווה שלב מכריע בדרך להגנה על מערכות ההצפנה בעידן הקוונטי. הבחירה באלגוריתמים פוסט-קוונטיים מציבה את הקהילה הבינלאומית במסלול הנכון לקראת עתיד שבו ניתן יהיה להתמודד עם המחשבים הקוונטיים המאיימים לפרוץ את מערכות ההגנה הנוכחיות. כעת, עם סטנדרטים מוגדרים, המאמץ האמיתי עובר ליישום רחב של האלגוריתמים החדשים ולבניית תשתיות המתאימות לאיומי העתיד.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית