דאטה הוא הזהב החדש: השקעות בתחום הן פתיחת חלון הזדמנויות לעתיד
היישר מכנס hayaData משקיעים מובילים משתפים באתגרים ובהזדמנויות בתחום ההשקעות בדאטה
בשנת 2024, ההשקעות הכספיות בחברות בתחום הדאטה, ובמיוחד במרכזי נתונים, ממשיכות לעלות בהתמדה. עד אמצע שנת 2024, כ-22 מיליארד דולר הושקעו בדאטה סנטרים ברחבי העולם, כאשר ארה"ב ואירופה אחראיות לרוב ההשקעות. ארה"ב מובילה עם 69% מהסך הגלובלי (כ-15 מיליארד דולר). בפאנל על השקעות בעולמות הדאטה, כחלק מכנס hayaData ביוזמת חברת Riskified עם למעלה מ-1000 משתתפים, השתתפו נציגים מחברות מובילות בתעשיית ההיי־טק הישראלית, כגון Google Cloud, Rivery, AppsFlyer, Twingo, Double Verify, eBay, Firebolt ועוד.
הפאנל התקיים בהנחייתה של מעין מנלה, עיתונאית כלכלית ועורכת מדור קריירה, והשתתפו בו ענבל שינפלד, משקיעת אנג'ל ו-Chief of Staff ב-Helios, רננה אשכנזי, שותפה בקרן הון סיכון Grove Ventures, יאיר שניר, שותף-מנהל בקרן Dell Technologies Capital, ובועז מוריס, Principal ב-Qumra Capital.
לשאלת המנחה – מה אתם מחפשים בהשקעה בעולמות הדאטה כמחזיקים בכסף שמניע את התעשייה? יאיר שניר, שותף-מנהל בקרן Dell Technologies Capital, ענה: "האתגר הוא למצוא חברות שנותנות ערך לארגון. דאטה הוא קריטי ומהווה את הדלק לבינה המלאכותית. האתגר הוא למצוא חברות שמייצרות ערך אמיתי שמאפשר ללקוחות לעשות שימוש נרחב עד כדי יצירת תלות בטכנולוגיות". לעומת זאת, רננה אשכנזי, שותפה בקרן הון סיכון Grove Ventures, הדגישה: "בראש ובראשונה כל משקיע מחפש החזרים גדולים, צוות טוב ויכולת לבנות. עכשיו השאלה היא כיצד ניתן לייצר זאת, כי בסופו של דבר אין לדעת איזו טכנולוגיה תפרוץ". בועז מוריס, Principal ב-Qumra Capital, הוסיף: "ישראל הצליחה להקים הרבה חברות SaaS שהפכו למומחיות. הדאטה הזו יכולה להרחיב את המוצר ובכך להתרחב בשוק. חברות הממוקדות בתעשיות מסוימות יישארו בטוחות".
הצורך בנטוורקינג ורעיון שמגלם בתוכו חזון
ענבל שינפלד, משקיעת אנג'ל ו-Chief of Staff ב-Helios, הדגישה: "אני משקיעה בשלב הראשוני, ועבורי זה מסע מעבר לדמיון ולחזון. זה גם לדעת מי אתם, ואיזה אנשים אתם, והאם אנשים ילכו אחריכם. הדרך הכי טובה להיות יזמים היא להתחיל דווקא בתוך ארגונים כשכירים, לבנות מוניטין ולייצר נטוורקינג. כך, כשיגיע שלב היציאה החוצה, המשקיעים יבינו שמדובר ברעיון שכדאי להשקיע בו".
באיזה אופן קרנות הצמיחה יכולות להוביל?
בועז מוריס, Principal ב-Qumra Capital: "קרנות צמיחה מביאות תובנות אמיתיות גם ברמה הגלובלית. יש לנו דאטה על כל שלב בהקמת עסק, ואנחנו יכולים לסייע ולתת תובנות שיספקו נקודת פתיחה טובה יותר בעולם השטוח והתחרותי של היום".
עתיד התחום בשנים הקרובות
ענבל שינפלד, משקיעת אנג'ל ו-Chief of Staff ב-Helios: "אנשי דאטה צריכים לחשוב האם מה שהם אוספים ייתן ערך מוסף לארגון, איך הם מעבדים ומנגישים את הדאטה ללקוחות הקצה. לא רק לאסוף דאטה או לייצר אותה, אלא דאטה שעושה שכל ומתקשרת עם האנושות, ולא כזו שמייצרת מחסני שרתי אחסון שאף אחד לא צריך".
לדברי רננה אשכנזי, שותפה בקרן הון סיכון Grove Ventures, קשה לדמיין שיהיו ארגונים שלא יושפעו משילוב של דאטה ו-Generative AI. נראה כי תחום הדאטה מציג פוטנציאל צמיחה ארוך טווח. תחומים כמו בינה מלאכותית יוצרת ולמידת מכונה זוכים לעניין רב ולהשקעות מוגברות, מה שמדגיש את הצורך בתשתיות ניהול מידע מתקדמות.
כנס hayaData הוא כנס קהילתי ללא מטרות רווח, שמתקיים במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בתל אביב, ביוזמת חברת Riskified, עם למעלה מ-1000 משתתפים. זו השנה הרביעית שהכנס מתקיים, והוא נועד לשיתוף ידע מקצועי בין נשות ואנשי הדאטה בתעשיית ההיי־טק בישראל.