טורקיה מבקשת מארה"ב אישור לרכישת מנועי GE עבור מטוס האימון HURJET

טורקיה פנתה לארה”ב בבקשה לרכישת מנועי מטוסים מתוצרת GE עבור מטוסי האימון והתקיפה הקלה HURJET, כחלק ממהלך למודרניזציה של חיל האוויר והתגברות על המתחים בין המדינות

טורקיה מבקשת מארה"ב אישור לרכישת מנועי GE עבור מטוס האימון HURJET

U.S. Air Force photo by Jill Pickett

טורקיה פנתה לארה"ב בבקשה לאשר רכישת מנועי F-404 מתוצרת ג'נרל אלקטריק, שישמשו את מטוס האימון הטורקי HURJET. לפי דיווח של רשת בלומברג, מדובר בנושא מרכזי עבור הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן, המוביל מהלך למודרניזציה של הצבא הטורקי ולחיזוק תעשיית הביטחון והאוויר המקומית. 

רכישת המנועים נחשבת הכרחית להתקדמות בפרויקט מטוסי האימון והתקיפה הקלה של התעשייה האווירית הטורקית (TAI).

אם ארה"ב תאשר את העסקה, הדבר עשוי לסמל התקרבות בין המדינות, לאחר תקופה של מתח שנבעה מהחלטת טורקיה לרכוש מערכות הגנה אווירית מרוסיה. חיל האוויר הטורקי מתכנן להחליף את מטוסי האימון T-38 וה-F-5 הישנים במטוס ה-HURJET, והעסקה עם GE מהווה צעד קריטי בתהליך זה.

מטוס ה-HURJET, שפותח בתעשייה האווירית הטורקית, נועד לשמש לא רק לאימון והדרכת טייסים אלא גם כמטוס תקיפה קל. ייצורו החל בשנת 2020, ובשנה שעברה הוא השלים את טיסת הבכורה שלו. 

המטוס מתאפיין בביצועים מתקדמים עם מהירות מרבית של 1.2 מאך ורום טיסה של 45 אלף רגל, לצד אביוניקה מתקדמת ותפקידי לחימה שונים, כולל תקיפה קלה, סיוע אווירי ואיסוף מודיעין.

בנוסף לבקשת רכישת מנועי ה-F-404, טורקיה גם מעוניינת לרכוש מנועי F-110 עבור מטוס הקרב KAAN שלה, ומתכוונת לקנות מטוסי יורופייטר מגרמניה כחלק ממאמץ לחיזוק יכולות ההגנה האוויריות של המדינה.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית