התכנית הלאומית לבינה מלאכותית: השקעה של 500 מיליון שקלים בתשתיות מחקר ופיתוח עד 2027

הפעימה השנייה מתמקדת בשיפור השירות לאזרח והתייעלות המערכות הממשלתיות, עם דגש על פרויקטים חדשניים במגזר הציבורי

התכנית הלאומית לבינה מלאכותית: השקעה של 500 מיליון שקלים בתשתיות מחקר ופיתוח עד 2027

OpenAi

התכנית הלאומית לבינה מלאכותית, המיושמת על ידי פורום תל"מ ומשרדי הממשלה השונים בשיתוף מערך הדיגיטל הלאומי, הכריזה על יציאה לדרך של הפעימה השנייה בתכנית. 

עד שנת 2027, יוקצו לתכנית כ-500 מיליון שקלים במטרה להשקיע בתשתיות מחקר ופיתוח (מו"פ), הקמת מכון לאומי לבינה מלאכותית, פיתוח הון אנושי באקדמיה ובצבא, והטמעת בינה מלאכותית בשירות הציבורי.

שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, גילה גמליאל, הדגישה כי המהלך מחזק את מחויבות המדינה להוביל פריצות דרך בתחומי הבינה המלאכותית. "נבסס את מעמדה של ישראל כמובילה עולמית בתחום, תוך שימוש אחראי בטכנולוגיה והטמעה בשירות הציבורי," אמרה גמליאל.

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', התייחס לכך שהתכנית מבקשת לנצל את יכולות הבינה המלאכותית ולשלב אותה בתחומי ההייטק, הכלכלה והשירותים לאזרח, במטרה לחזק את ההייטק הישראלי ולתמוך בצמיחת המשק.

מנכ"ל רשות החדשנות, דרור בין, ציין כי הפעימה השנייה תאפשר לישראל להישאר בשורה הראשונה בתחום החדשנות הטכנולוגית ותיצור סינרגיה בין תעשיית ההייטק, האקדמיה והשירות הציבורי.

ראש מפא"ת במשרד הביטחון, תא"ל (מיל') ד"ר דניאל גולד, הדגיש את החשיבות האסטרטגית של שילוב טכנולוגיות בינה מלאכותית במערכת הביטחון. לדבריו, הדבר יוביל לשיפור בקבלת החלטות מבצעיות ולייעול פעולות בשדה הקרב המודרני.

הפעימה השנייה מתמקדת בשיפור השירות לאזרח והתייעלות המערכות הממשלתיות, עם דגש על פרויקטים חדשניים במגזר הציבורי. כמו כן, יוקם מכון מחקר לאומי לבינה מלאכותית שיאפשר מחקרים פורצי דרך בשיתוף חוקרים מהאקדמיה והתעשייה, ויושקו פרויקטי אתגר (Moonshot) שיתמקדו בפיתוחים מדעיים משמעותיים.

בצד הגדלת ההון האנושי בתעשייה, הפעימה השנייה תתמקד בפיתוח מסלולי הכשרה ייעודיים בצה"ל ובגיוס מומחים בינלאומיים, וכן במינוף מאגרי המידע הקיימים בישראל לצורכי מחקר ופיתוח בתחומי הבינה המלאכותית.

ההשקעה תתמקד גם בעידוד מיזמים טכנולוגיים פורצי דרך בתעשיית ההייטק, במטרה לקדם תחומים חדשניים ולהסיר חסמים רגולטוריים.

מנהל התכנית הלאומית לבינה מלאכותית, זיו קציר, סיכם כי הפעימה השנייה מהווה שלב קריטי בשמירת מעמדה של ישראל כמעצמה מובילה בתחום הבינה המלאכותית, ומשלבת כוחות בין גופים ממשלתיים, תעשייה ואקדמיה ליצירת ערך משמעותי לכלכלה הישראלית ולעתיד התחום.

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית