ביקורת על הספר "מלחמת השבבים: המאבק על הטכנולוגיה הקריטית ביותר בעולם
סיפור מרתק על התפתחות תעשיית השבבים והשפעתה על הכלכלה והגיאופוליטיקה העולמית
הספר "מלחמת השבבים" מאת כריס מילר הוא יצירה מרתקת המתארת את ההתפתחות וההשלכות של תעשיית השבבים על העולם המודרני. פרסום ראשון בניו יורק טיימס.
מילר, מרצה ליחסים בינלאומיים באוניברסיטת טאפטס, מביא את הידע העמוק שלו בהיסטוריה הרוסית והסינית לתוך ניתוח מקיף של האוליגופול הגלובלי המייצר את השבבים ואת הכלים המדויקים עד לרמת האטום שמשמשים בייצורם.
הסיפור מתחיל במאמר שפורסם בשנת 1965 במגזין "Electronics" על ידי גורדון אי. מור, מהנדס אלקטרוניקה שלימים הפך למנכ"ל אינטל. המאמר, שכותרתו הייתה "Cramming More Components Onto Integrated Circuits", הציע תחזית שהפכה לחוק מור: מספר הטרנזיסטורים שניתן לשלב על שבב סיליקון יכפיל את עצמו כל שנתיים. תחזית זו התגשמה במידה מרשימה עם השנים, וכיום ניתן לשלב על שבב יותר מ-11.8 מיליארד טרנזיסטורים.
מילר מצליח להכניס את הקורא לעולם המורכב והמאתגר של תעשיית השבבים, ולהציג את ההתרגשות האדירה והסיכונים הנלווים לחוק מור. הוא מתאר בפירוט את ההשפעה של השבבים על כל תחומי החיים, החל ממכוניות ועד צעצועים ונשק גרעיני. הספר מציג בצורה מרתקת כיצד התעשייה הזו הפכה למרכיב מרכזי במבנה הכלכלה הגלובלית ובמאזן הכוחות הגיאופוליטי.
הקריאה ב"מלחמת השבבים" היא חוויה מעשירה ומלמדת, שמצליחה לשלב בין אנקדוטות היסטוריות לבין ניתוחים כלכליים ופוליטיים מעמיקים. מילר מצליח להבהיר בצורה ברורה את החשיבות העצומה של השבבים בעולם המודרני, ולהציג את האתגרים וההזדמנויות שמהווים חלק בלתי נפרד מהתעשייה הזו.
ביקורת זו ממליצה בחום על הספר לכל מי שמתעניין בטכנולוגיה, היסטוריה, כלכלה ופוליטיקה. "מלחמת השבבים" הוא ספר חובה לכל מי שמעוניין להבין את הכוחות המעצבים את העולם המודרני ואת התפקיד המרכזי של השבבים בו.