פרשנות | לקראת הבחירות בארה"ב: האתגרים וההזדמנויות של הממשל האמריקני בתחום אבטחת הסייבר

הבחירות בארה"ב כבר בפתח, ואין זה סוד כי גורמים עוינים בתחום הסייבר ינסו לנצל את ההתרחשויות הפוליטיות במדינה לטובתם. כיצד הממשל יכול להתכונן לתקופה המאתגרת ולחזק את הגנות הסייבר שלו?  

עם ההגעה לתקופת הבחירות בארה"ב, הממשל האמריקני ניצב בפני צומת קריטי בכל הנוגע לאבטחת סייבר. הבחירות בארה"ב מתרחשות על רקע מגמות טכנולוגיות חדשות והתפתחות איומי סייבר, ולכן, חשוב לצפות את האתגרים וההזדמנויות העומדים בפני הממשל האמריקני. בהסתמך על תובנות מניתוחים עדכניים של מומחים ומגמות בתעשייה, להלן כמה מגמות עיקריות בתחום אבטחת הסייבר שעל הממשל האמריקני לשים לב אליהן:

דגש על מודיעין תפעולי ותשתיות מחשוב  
עם הבחירות באופק, ממשלת ארה"ב תגביר את מאמצי אבטחת הסייבר בכל הנוגע למודיעין התפעולי ונכסי המחשוב. זה כולל ניטור והגנה יסודיים על כל הנכסים המחוברים לרשת, הבטחת שלמותם ואבטחתם. צעדים אלה חיוניים לשמירה על אמון הציבור בתהליך הבחירות ולהגנה מפני איומי סייבר שעלולים לערער את הדמוקרטיה בארה"ב.

התפקיד הכפול של AI באבטחת סייבר  
בינה מלאכותית (AI) תמלא תפקיד כפול בהגנה ובהתקפה בסייבר. מצד אחד, יכולות הניתוח והחיזוי המתקדמות של AI יחזקו את הסוכנויות הפדרליות בזיהוי איומים ובתגובה יעילה אליהם. מצד שני, יש חשש גובר לשימוש ב-AI על ידי גורמים עוינים להשקת מתקפות מתוחכמות, כולל יצירת דיפ-פייק. סוכנויות חייבות לאזן בין היתרונות של AI לבין הצורך להגן מפני ניצולה לרעה.

ניהול חשיפת סייבר באמצעות AI  
השימוש ב-AI בניהול חשיפות סייבר יהפוך לחשוב יותר. היכולת של AI לנתח מערכי נתונים גדולים ולזהות דפוסים תהיה חיונית לניהול שטח התקיפה המתרחב של הרשתות הממשלתיות. זה כולל ניטור בזמן אמת ותגובה לאיומים פוטנציאליים, תוך הבטחה שאמצעי האבטחה יהיו פרואקטיביים וגמישים.

טיפול באיומים מצד מדינות על תשתיות קריטיות  
אחת הדאגות המרכזיות היא האיום מצד גורמים בחסות מדינות, בדגש על תשתיות קריטיות. גורמים עוינים אלו מסוגלים יותר ויותר לבצע מתקפות שעלולות לשבש שירותים חיוניים. תגובת הממשל תכלול פיקוח משודרג, מודיעין איומים משופר ופרוטוקולים חזקים לתגובה לאירועי אבטחה.

התפתחות אבטחת שרשרת האספקה  
בתחום אבטחת שרשרת האספקה, ההתמקדות תהיה באיחוד תוכניות אבטחה קיימות לשם ניהול יעיל יותר. איחוד זה נועד ליצור אסטרטגיית הגנה מאוחדת שתטפל בנקודות תורפה בשרשרת האספקה.

אימוץ מקיף של מודל אבטחה Zero-Trust  
מודל Zero-Trust, הכולל אימות מחמיר של כל המשתמשים והמכשירים בתוך הרשת, יזכה ליישום רחב יותר בסוכנויות הפדרליות. גישה זו מבטיחה שרק אנשים ומכשירים מאומתים ומורשים יוכלו לגשת למשאבי הרשת, וכך תקטן משמעותית חשיפת המערכות לאיומים.

שיפור שותפויות ציבוריות-פרטיות ופיתוח מדיניות  
בעתיד הקרוב, צפויה התחזקות בשותפויות בין גופים ציבוריים ופרטיים באבטחת סייבר, שתהיה הכרחית לשיתוף מודיעין אודות איומים וליישום שיטות עבודה מומלצות. בנוסף, צפוי פיתוח מדיניות חדשה סביב השימוש ב-AI באבטחת סייבר, שתספק מסגרת לפעולות הגנתיות והתקפיות.

מודרניזציה של רכש סייבר וגיוס מומחים בתחום  
אנו צפויים לראות מאמצים לייעול תהליכי הרכש של פתרונות אבטחת סייבר, שיאפשרו הטמעה מהירה ויעילה יותר של טכנולוגיות חדשות. במקביל, ההתמודדות עם המחסור בכוח אדם באבטחת סייבר תישאר בראש סדר העדיפויות, עם יוזמות לגייס ולשמר אנשי מקצוע מיומנים, כולל תגמול תחרותי, הזדמנויות לפיתוח קריירה ואיזון בין עבודה לבית.

הגדלת תקציבי אבטחת סייבר  
מתוך הכרה בגידול באיומי הסייבר, תהיה הקצאת תקציבים רבה יותר ליוזמות בתחום. תקציבים אלה ייתמכו בפריסת טכנולוגיות מתקדמות, תוכניות הכשרה לאנשי מקצוע בתחום, ופיתוח תשתיות עמידות יותר.

חשיבה דינמית ומתקדמת  
הגישה של ממשלת ארה"ב לאבטחת סייבר בתקופה הקרובה צריכה להיות דינמית, רב-צדדית ומתקדמת. השילוב של AI בהגנת סייבר, חיזוק אבטחת התשתיות הקריטיות, שיפור אבטחת שרשרת האספקה, אימוץ מודל Zero-Trust ושותפויות ציבוריות-פרטיות חזקות יהוו את עמודי התווך של אסטרטגיה זו. עם תקציבים מוגדלים והתמקדות בגיוס מומחים, ממשלת ארה"ב תוכל להיות צעד אחד לפני איומי הסייבר המתפתחים ולשמור על הביטחון הלאומי, במיוחד בתקופת הבחירות.


מאת: רני אסנת, סמנכ"ל האסטרטגיה של אקווה סקיוריטי

img
פרשנות | כוח צבאי משמעותי של נאט״ו יכול להקטין הסתברות למלחמה גרעינית באירופה
דעה | אופציה צבאית ישראלית תוכל לרסן את איראן 
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית
קבוצת SQLink רוכשת את ZIGIT הישראלית